SEGRE

Puigdemont: "Han estat unes hores difícils, però no impensables, coneixent el que Espanya ha fet per impedir la nostra llibertat"

Puigdemont:

Puigdemont: "Han estat unes hores difícils, però no impensables, coneixent el que Espanya ha fet per impedir la nostra llibertat"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident català Carles Puigdemont ha afirmat avui que la seua detenció a la localitat italiana d’Alguer (Sardenya, Itàlia) dijous no era impensable "coneixent el recorregut d’Espanya en els últims quatre anys", en els que ha intentat impedir "la llibertat" amb accions contràries a una "democràcia europea".

"Han estat unes hores difícils, però no impensables, coneixent el recorregut que Espanya està fent en els últims quatre anys per intentar impedir la nostra llibertat, de moviment, de paraules, d’acció i de compromís polític. Al contrari a la democràcia europea que volem, una Europa on el dret a la llibertat d’expressió, d’autodeterminació i de dissidència política siguin profundament respectades", va dir en una compareixença davant els mitjans. "Estic content del resultat final perquè tota la nostra argumentació político jurídica s'ha demostrat que era ferma. La justícia italiana ha trigat només unes poques hores a prendre una decisió. Continuarem la lluita. Seguiré viatjant arreu d'Europa".

Carles Puigdemont també ha assegurat que es presentarà presencialment el proper 4 d'octubre a la vista oral al tribunal de Sàsser, a Sardenya, per resoldre definitivament la seva situació a Itàlia.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès; el vicepresident, Jordi Puigneró, i la consellera d’Acció Exterior i Transparència, Victòria Alsina, han viatjat a L’Alguer en nom del Govern, on també s’han trobat amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

També s’ha traslladat a L’Alguer per donar suport a Puigdemont el secretari general de Junts, Jordi Sànchez; la vicepresidenta del partit, Elsa Artadi; la secretària general adjunta d’ERC i portaveu del partit, Marta Vilalta i eurodiputada d’ERC Diana Riba, entre altres membres d’ambdós partits.

tracking