SEGRE

SOLIDARITAT

Espanya dona un quart lot de vacunes contra la covid-19 a Nicaragua

Vista d'una dosi de la vacuna contra la covid-19 de AstraZeneca, en una fotografia d'arxiu

Vista d'una dosi de la vacuna contra la covid-19 de AstraZeneca, en una fotografia d'arxiuEFE/Ciro Fusco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Espanya va entregar aquest diumenge un quart lot de vacunes contra la covid-19 en concepte de donació a Nicaragua, on els contagis han crescut cada setmana de setembre segons dades del Ministeri de Salut.

"En línia amb la seua incondicional defensa de l’accés just, equitatiu i universal a les vacunes contra la covid-19, Espanya ha donat avui a Nicaragua un nou lot de 499.200 dosis de vacunes AstraZeneca", va informar l’ambaixada de la Unió Europea (UE) a Managua.

Des d’agost passat el país europeu ha donat al de Centroamérica 1.130.020 dosi de vacunes contra la covid-19 en quatre entregues, "consolidant a Espanya com el principal donant internacional de vacunes a Nicaragua", va detallar per la seua part l’ambaixada espanyola a Managua.

El més recent lot de vacunes ha estat entregat aquesta matinada a la ministra de Salut nicaragüenca, Martha Reyes, en el Aeropuerto Internacional Augusto C. Sandino, on també van ser presents l’encarregat de negocis de l’ambaixada d’Espanya, Jaime Ramos, la representant de l’Organització Panamericana de la Salut OPS/OMS, Ana Treasure, i el delegat de l’Unicef, Antero Almeida, va informar el Govern local.

"Aquestes donacions formen part de l’esforç per part d’Espanya d’aportar-ne una de reposada multilateral conjunta i solidària a la pandèmia, que ha colpejat especialment a la regió d’Amèrica Llatina i Carib, amb la qual Espanya manté estrets llaços històrics i de cooperació", va destacar la seu diplomàtica de la Unió Europea.

Meacnisme Covax

L’organisme va recordar que el president d’Espanya, Pedro Sánchez, ha promès donar almenys 15 milions de dosi de vacunes contra la covid-19 a la regió.

"Les vacunes es distribuiran pròximament a través del mecanisme de resposta multilateral Covax, amb el suport logístic de l’OPS (Organització Panamericana de la Salut). I constitueixen una acció més de l’"Equip Europa" a Nicaragua, format per la UE i els seus Estats membres", va afegir l’ambaixada europea.

El Govern de Nicaragua s’ha proposat de vacunar 2,8 milions de persones, equivalent al 43,8 % dels 6,5 milions d’habitants.

Fins ara el Ministeri de Salut ha reportat un total de 203 morts per covid-19 des de l’inici de la pandèmia, així com 13.533 casos confirmats, 705 entre els passats dies 14 i 21, la quantitat més alta registrada en el lapse d’una setmana.

Les xifres oficials contrasten amb les de la xarxa de metges Observatorio Ciudadano Covid-19, que reporta 5.230 morts per pneumònia i altres símptomes relacionats amb el nou coronavirus, així com 28.247 casos sospitosos de contagi.

El Govern de Nicaragua manté la seua decisió de no establir restriccions per evitar la propagació de la covid-19, tret d’en el cas de la campanya electoral que conclourà el 3 de novembre vinent i que prohibeix reunions de més de 200 persones.

tracking