SEGRE

POLICIA NACIONAL

Cunillera es compromet a arribar al 50% de dones a la plantilla de la Policia Nacional

El secretari d’Estat de Seguretat ha destacat la col·laboració entre cossos

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, intervé en l'acte del Dia de la Policia Nacional, a l'Auditori de Barcelona.

Cunillera es compromet a arribar al 50% de dones a la plantilla de la Policia NacionalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha compromès aquest dilluns a continuar treballant per arribar el 50% de dones a la plantilla de la Policia Nacional, mentre que actualment el "21% de la plantilla policial el componen dones".

En l’acte a Barcelona del dia del Patró de la Policia Nacional on s’han entregat condecoracions al mèrit policial, distincions i reconeixements, Cunillera ha explicat que és l’obligació del Govern garantir aquesta igualtat d’oportunitats.

"Sempre és possible aconseguir l’objectiu que et marques quan hi ha voluntat, i em consta que la lluita per la igualtat és una de les batalles d’aquest cos. I amb ell, la societat en el seu conjunt està disposada a guanyar", ha afegit.

Ha traslladat el seu reconeixement i gratitud per totes les tasques que han dut a terme els 3.452 agents del cos de la Policia Nacional i ha ressaltat la col·laboració i la coordinació policial entre els diferents cossos.

Cunillera ha manifestat la professionalitat, la vocació de servei al ciutadà i la defensa dels interessos i els drets de tots ells.

Ha destacat els avanços per protegir els col·lectius vulnerables, per acabar amb els comportaments masclistes, d’odi, de tràfic de persones perquè cap dona no sigui víctima de la violència masclista i que ningú per la seua condició sexual no sigui o se senti agredit, en les seues paraules.

"BONA FEINA I COORDINACIÓ ENTRE COSSOS"

Per la seua part, el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez Ruiz, ha felicitat a tots els cossos generals i al personal laboral de les quatre províncies de Catalunya i ha manifestat un gran reconeixement pel seu "bona feina i la coordinació amb les policies locals, Mossos d’Esquadra i entitats privades".

Ha explicat que l’èxit de la Policia Nacional "es deu a la capacitat d’adaptació per respondre a les demandes de la societat" i ha elogiat al cos pels seus grans èxits i sacrificis en la lluita contra el coronavirus, el terrorisme i el tràfic d’éssers humans, segons ha dit.

Ha expressat que des del Ministeri continuen dotant la policia de "millors recursos perquè desenvolupi la seua activitat de manera professional en millors condicions".

tracking