SEGRE

Turisme impulsa una campanya d'1,5 MEUR per incentivar les reserves durant el novembre

La directora general reconeix "l'impacte" dels aldarulls d'aquest cap de setmana però assegura que és "molt puntual"

Ell conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en un acte de reconeixement del sector turístic català amb motiu del Dia Mundial del Turisme.

Turisme impulsa una campanya d'1,5 MEUR per incentivar les reserves durant el novembreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General de Turisme impulsarà una campanya amb una inversió d'1,5 milions d'euros per incentivar reserves entre el públic català al novembre i contribuir a l'objectiu del Departament d'Empresa i Treball de "desestacionalitzar" el turisme. D'aquesta manera, els viatges combinats a Catalunya fets a través d'una agència de viatges tindran una bonificació del 50% fins a un màxim de 150 euros. Per altra banda, la directora general de l'entitat, Marta Domènech, ha reconegut "l'impacte" dels aldarulls d'aquest cap de setmana a Barcelona, però ha assegurat que aquest és "molt puntual" per les festes de la Mercè i que són el Departament d'Interior i Salut els qui han de prendre mesures al respecte.

La campanya de la Direcció General de Turisme bonificarà un 50% de les reserves de viatges combinats fetes a través d'agències de viatges per al mes de novembre, amb un màxim de 150 euros de contractació. L'objectiu és promoure la "desestacionalització" del turisme a Catalunya i donar suport als agents turístics en un moment "tan complicat", entre ells, a les agències de viatges. De fet, tot i que aquest estiu no ha estat "estrepitosament dolent", les xifres continuen molt per sota de les dades prèvies a la pandèmia.

En aquest sentit, el nombre de pernoctacions en establiments reglats registrades entre juliol i agost suposa un 70% de les xifres del mateix període de 2019. En concret, s'han superat els 20 milions de pernoctacions en els establiments catalans, per sota els 30 milions de fa dos anys. Aquest any, els mercats català i espanyol han compensat una part de la caiguda dels mercats emissors internacionals, amb una caiguda "dràstica", especialment en els casos de llarga distància.

Tot i això, la directora general de Turisme, Marta Domènech, ha insistit en la importància del visitant internacional per l'elevada despesa. De fet, aquest tipus de visitant representa la meitat de les reserves, però genera el 85% dels ingressos. Per recuperar a aquest visitant, el Departament d'Empresa i Treball ha activat les oficines de promoció turística a l'exterior de l'Agència Catalana de Turisme, especialment durant els mesos durs de la pandèmia. De cara als pròxims mesos, les previsions d'arribada fins al novembre han crescut un 70% respecte al mateix període de 2020, amb un "fort augment" de les reserves i cancel·lacions d'última hora. A Barcelona, les xifres encara estan "molt i molt lluny" de les dades prèvies a la pandèmia per la dependència del turisme internacional.

L'anunci d'aquesta campanya ha tingut lloc en un acte de reconeixement al sector turístic en motiu del Dia Mundial del Turisme. En l'esdeveniment, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha agraït la tasca dels "hotels refugi" i ha atorgat els premis de reconeixement als hotels Atiram Tres Torres, Atiram Arenas i Catalonia Sagrada Família, de Barcelona; l'hotel Peninsular, de Girona; l'hotel Santa Cristina, de Lloret de Mar, i els hotels Villamarina i Playa de Oro, de Salou. El conseller els ha lliurat la peça d'artesania Equilibrista, feta de cartó pedra per l'escultora Neus Hosta, en representació de la capacitat de "mantenir-se ferm tot i els moments complicats".

tracking