SEGRE

ERUPCIÓ CUMBRE VIEJA

La nova colada, més fluida, avança cap a Tazacorte, camí cap al mar

La nova colada, més fluida, avança cap a Tazacorte, camí cap al mar

La nova colada, més fluida, avança cap a Tazacorte, camí cap al mar

La nova colada, més fluida, avança cap a Tazacorte, camí cap al marEFE/Ángel Medina G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova colada de lava del volcà de La Palma, més fluida que les anteriors, avança ràpidament cap al municipi de Tazacorte, i se situa des d’aquesta posició a uns 1.000 metres del mar, segons han informat Efe en fonts municipals.

La lava està a punt d’entrar en el municipi de Tazacorte, després que el volcà reprengués amb força la seua activitat sobre les 19:00 hora local d’ahir.

L’emissió de lava és molt més gran de l’emesa al llarg de la passada setmana, però sobretot molt més fluida.

En aquests moments hi ha dos boques actives: una en el con principal del volcà i una altra per sota del mateix, que emet lava a alta temperatura i molt fluida, que podria arribar al mar per sobre de les dos colades anteriors.

Segons Involcan, la lava d’aquest nou riu més fluid és del tipus hawaià.

La colada ha trobat al seu camí l’obstacle de la muntanya de Todoque i comença a passar-lo per un lateral, mentre que les anteriors colades estan gairebé aturades.

Segons la informació actualitzada del Departament de Seguretat Nacional (DSN), l’extensió de la superfície afectada per l’avanç de lava continua augmentant i es desplaça en dos colades: la del Sud, que manté una velocitat baixa; i la del Nord, més activa, que es troba a l’àrea de la muntanya de Todoque, a una distància d’entre 800 i 1.000 metres de la costa de Tazacorte.

Davant d’aquesta evolució i amb caràcter preventiu, es troben des de diumenge passat confinades les àrees de San Borondón, Marina Alta, Marina Baja i La Condesa.

De moment, segons aquesta font, l’erupció del volcà no està influint negativament en la qualitat de l’aire.

A les zones afectades per una intensa caiguda de cendres, es recomana romandre en espais interiors, mesura que s’uneix a la recomanació de mantenir un radi d’exclusió de 2.5 km entorn dels centres d’emissió per minimitzar el risc d’impacte de piroclastos i exposició als gasos.

L’aeroport de l’illa es troba operatiu, encara que cap companyia no va operar vols durant el dia d’ahir.

tracking