SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Casado rep el suport dels barons amb una Ayuso que descarta disputar-li el lideratge

Els líders autonòmics asseguren que seran el seu escut davant de les polítiques de Pedro Sánchez || La presidenta madrilenya no desafia el cap del partit, hi fa pinya i promet: “El meu lloc és Madrid”

Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado es van saludar amb una abraçada en la trobada de València.

Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado es van saludar amb una abraçada en la trobada de València.EFE/MANUEL BRUQUE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els presidents autonòmics del PP van aprofitar ahir les seues intervencions en la convenció nacional del partit a València per carregar contra el Govern de Pedro Sánchez, erigint-se com l’“escut” contra les seues polítiques. A més, van voler llançar un missatge d’unitat entorn del projecte del líder de la formació, Pablo Casado, prometent lleialtat per portar-lo al Palau de la Moncloa.

En aquest sentit es van pronunciar el president de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; el d’Andalusia, Juanma Moreno; el de Múrcia, Fernando López Miras; la de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso; el de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i el de Ceuta, Juan Vivas, durant el panell denominat Els governs de la llibertat en la jornada d’ahir de la convenció nacional del PP, que se celebrava a l’Auditori de les Arts i les Ciències.

La imatge més buscada ahir era la de la trobada entre Ayuso i Casado, que va acabar amb una abraçada

El xoc entre la presidenta de Madrid i la direcció nacional del PP pel control del PP madrileny va tensar la convenció nacional, però Isabel Díaz Ayuso va evitar desafiar el líder del seu partit i va buscar concloure qualsevol mena d’elucubració quan li va dir que té clar que el seu lloc és Madrid.

“Et vull dir, Pablo, davant de la gent que més t’estima, de la teua dona, del partit, de la teua família, dels mitjans, de tothom, et vull deixar clar que tinc meridianament clar on és el meu lloc i sé que el meu lloc és Madrid i que donaré el millor per a Madrid perquè Madrid és Espanya i perquè necessitem que tu arribis a ser el president del Govern”.

Amb aquestes paraules, Díaz Ayuso va descartar disputar el lideratge nacional a qui va fer d’ella la seua aposta. Tot plegat, després del soroll de fons i del xoc entre la presidenta madrilenya i Génova, que no va recolzar la seua candidatura per presidir el Partit Popular a la comunitat.

Casado va assegurar que arribava “molt content” a la convenció nacional del PP, una plataforma en la qual pretén rellançar la seua “alternativa” al govern de Pedro Sánchez i en la qual a més busca una imatge d’unitat interna amb els seus barons territorials i càrrecs provincials, entre ells el lleidatà Xavier Palau. El president dels populars es va dirigir al conclave sense fer declaracions i es va limitar a dir que estava “molt content”.

Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado es van saludar amb una abraçada en la trobada de València.

Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado es van saludar amb una abraçada en la trobada de València.EFE/MANUEL BRUQUE

tracking