SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Casado s'escora a la dreta

El líder PP deixa enrere “la travessia pel desert” i es presenta, a València, com l'única alternativa || Promet derogar totes les lleis de Sánchez

El president del PP, Pablo Casado, saluda els militants a l’arribar a la plaça de toros de València.

El president del PP, Pablo Casado, saluda els militants a l’arribar a la plaça de toros de València.EFE/MANUEL BRUQUE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, va tancar ahir amb un ple a la plaça de toros de València la convenció nacional del partit, en la qual tots els barons autonòmics el van reafirmar al càrrec i en què, amb un dur discurs, va apel·lar a la unió del vot, a un “constitucionalisme militant”. Nou mil persones a l’interior del coliseu, tres mil a fora, segons la xifra que va donar el PP, van permetre a Casado fer exhibició de força amb la qual mostrar que el PP ha tornat, que és l’única alternativa viable a Pedro Sánchez i que arribarà a La Moncloa. Casado va reivindicar un PP “sense complexos”, al qual no “li tremolin les cames”, “unit com una pinya”.

“Aquí estem una altra vegada amb el cap ben alt, les mans blanques, les butxaques netes i el cor enamorat d’Espanya”, va proclamar el líder dels populars, que va donar per superada la seua “travessia pel desert”. I va apel·lar al vot útil quan va dir que el PP és l’única formació que garanteix que “una majoria social de centredreta es converteixi en un Govern de centredreta” i va apuntar que els que van buscar substituir-los “s’han anat quedant pel camí”, en al·lusió a Ciutadans.

Tanmateix, els populars no anomenen Vox, encara que segons tots els sondejos necessitaran el partit de Santiago Abascal per formar una majoria. En la seua tornada al coliseu valencià, Casado va anunciar que tot just arribar al poder posarà en marxa tres grans plans nacionals de reformes estratègiques d’institucionalitat, ocupació i família, i que recuperarà la reforma del PP per a les pensions, que derogarà la llei Celaá, la llei de l’Eutanàsia i la llei de memòria democràtica. El líder popular va afirmar que “els espanyols no recuperarem l’ocupació fins que el president del Govern no perdi la seua”.

“Perseguirem Puigdemont fins a l’últim país d’Europa”

A València, el líder del PP va assenyalar que l’1-O “vam fer el que havíem de fer i ho tornaríem a fer”. En aquest sentit, va proclamar que “portarem Puigdemont al Tribunal Suprem encara que hàgim de viatjar a l’últim país d’Europa per exigir que es respecti la nostra justícia”. Casado va situar Catalunya a l’eix del seu discurs i va fer algunes promeses com convertir en delicte la convocatòria de referèndums o “acabar amb la propaganda independentista als mitjans públics”, així com recuperar les competències a les Presons.

tracking