SEGRE

CARBURANTS BREXIT

L'Exèrcit distribueix gasolina al Regne Unit

Davant de la greu crisi de subministrament generada en part pel Brexit, mentre el Govern britànic amenaça de suspendre el protocol nord-irlandès si la UE no accepta els canvis

Gasolinera britànica afectada per la greu crisi de proveïment.

Gasolinera britànica afectada per la greu crisi de proveïment.DOMINIC LIPINSKI / PA WIRE / DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Militars britànics van començar ahir dilluns a distribuir combustible a gasolineres del Regne Unit per provar de pal·liar la crisi de subministrament, originada en part per la consumació del Brexit el passat 31 de desembre, la qual cosa ha obligat a tancar milers d’estacions de servei els últims dies.

Malgrat que el Govern assegura que les reserves de gasolina i dièsel del país són suficients, la falta de mà d’obra al sector del transport va començar a buidar alguns sortidors fa una mica més d’una setmana, la qual cosa al seu torn va disparar la demanda davant del temor del desproveïment entre la població.

La situació ha millorat des d’aleshores en territoris com Escòcia i Gal·les, però persisteixen els problemes a Londres i al sud-est d’Anglaterra, on més d’un 20 per cent de les estacions estan clausurades, segons va indicar ahir l’Associació de Gasolineres Minoristes britànica.

Per afrontar el dèficit d’uns 100.000 camioners, l’Executiu conservador va anunciar l’emissió de 5.000 visats temporals a estrangers. No obstant, el primer ministre, Boris Johnson, que aquests dies participa en el congrés anual del seu partit, va subratllar diumenge que no recorrerà a “la immigració descontrolada” per reparar la falta de mà d’obra que ha provocat aquesta crisi de subministrament.

D’altra banda, el secretari d’Estat britànic per al Brexit, David Frost, va manifestar ahir que el Regne Unit podria activar l’article 16 per suspendre el protocol nord-irlandès pactat després del Brexit si la UE no accepta els canvis proposats.

En un discurs davant del congrés del Partit Conservador, que se celebra fins dimecres a Manchester (nord anglès), el polític va esgrimir que activar aquest mecanisme d’últim recurs podria “al final, ser l’única manera de protegir” el país.

tracking