SEGRE

REGNE UNIT CRISI

Johnson defensa el Brexit i culpa la “immigració descontrolada”

Responsabilitza els empresaris dels problemes de desproveïment del país per la falta d'inversió || Reconeix que aquest hivern serà dur i difícil

El primer ministre britànic, Boris Johnson, durant el discurs al congrés del Partit Conservador.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, durant el discurs al congrés del Partit Conservador.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va recórrer ahir a tot el seu catàleg d’ocurrències i jocs de paraules, en què brilla pel seu enginy, per intentar enviar un missatge d’optimisme a les bases del Partit Conservador en un moment d’inquietud per les crisis en l’economia i la pujada d’impostos.

Al seu discurs al congrés de la formació tory, el premier britànic va insistir a vendre que el Brexit conduirà el Regne Unit a un futur millor, malgrat que aquest camí, va reconèixer, “comportarà temps i serà difícil”. “No tornarem al vell i trencat model de baixos salaris i baixa productivitat.

La resposta no és tornar a la immigració descontrolada per mantenir baixos els sous, sinó controlar la immigració i no utilitzar-la com una excusa per no invertir en els treballadors, en maquinària o en instal·lacions”, va asseverar Johnson.

El primer ministre va al·ludir així de forma indirecta als actuals problemes de manca de mà d’obra i desproveïment que viu el país, que va atribuir a la falta d’inversió dels empresaris durant anys.

“Per exemple, es necessiten àrees de servei perquè els camioners no hagin d’orinar entre els arbustos”, va dir Johnson, amb la qual cosa va atribuir a la falta d’instal·lacions l’escassetat de transportistes que ha deixat sense combustible les gasolineres del país. En un discurs de quaranta-cinc minuts, va assegurar que té el “coratge” que els ha faltat a anteriors governs per resoldre els problemes “de llarg termini” que llasten el país.

Per aquesta raó, va defensar les pujades d’impostos que ha anunciat l’Executiu per compensar el “forat” als comptes públics que ha deixat la pandèmia.

La intervenció de Johnson va posar punt final a quatre dies que han mostrat fins a quin punt l’actual Govern viu d’esquena a la realitat. I és que encara que el premier s’entossudeixi a dir que el Brexit és la millor decisió que el país hagi pres, el cert és que l’ambient als carrers és molt diferent i la crispació s’ha elevat durant els últims mesos a causa del desproveïment que ha buidat gasolineres i supermercats, de l’increment dels preus de l’electricitat i el gas i de l’acabat d’anunciar augment de la pressió fiscal sobre els ciutadans.

tracking