SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Arrufat demanda la CUP per acusar-lo d'una agressió sexual

L'exdiputat denuncia que es va vulnerar el seu dret a l'honor

Quim Arrufat.

Quim Arrufat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdiputat de la CUP al Parlament, el lleidatà Quim Arrufat, ha presentat una demanda civil contra la formació anticapitalista i contra el diari Ara per una vulneració del dret a l’honor per haver estat acusat públicament d’una agressió sexual i un abús contra una militant del partit. Arrufat va deixar la formació el 2019 i l’octubre del 2020 Ara va publicar que la seua baixa es va produir quan ja tenia un expedient obert per part de la CUP per un cas d’agressió i un altre d’abús sexual. Al maig l’exdirigent cupaire va presentar una demanda judicial que ara ha estat admesa a tràmit.

El lleidatà assegura que l’únic objectiu d’aquesta acció jurídica és recobrar el seu honor, i que per això només ha demanat que se l’indemnitzi, de manera simbòlica, amb un euro, malgrat “els perjudicis morals, laborals, socials i econòmics” que li han suposat aquesta situació. En un comunicat, Arrufat va lamentar que la CUP no hagi respost a les seues peticions tant públiques com privades, i va assegurar que l’acció judicial, també dirigida contra el periodista de l’Ara que va firmar l’article, té com a únic objectiu “defensar-se d’unes acusacions públiques falses i sense cap fonament”.

Segons va publicar el diari català, una dona va denunciar internament l’exdirigent per una agressió sexual la tardor del 2014, quan encara era diputat al Parlament. Aleshores, els protocols interns del partit per a aquest tipus de casos no eren vigents, per la qual cosa es va crear una comissió per tractar el cas. El 2019 va ser denunciat de nou per abús.

tracking