SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

Assassinats amb arc a Noruega

Un home va matar amb fletxes almenys cinc persones i en va ferir dos més || Va recórrer diverses zones de la ciutat de Kongsberg fins que va ser detingut

Un cotxe de l’Ertzaintza i diversos alumnes, davant la facultat de Leioa on va tenir lloc el tiroteig.

Un cotxe de l’Ertzaintza i diversos alumnes, davant la facultat de Leioa on va tenir lloc el tiroteig.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home armat amb un arc i fletxes va matar ahir almenys cinc persones i en va ferir dos més a la ciutat noruega de Kongsberg, segons les primeres informacions de la policia i mitjans locals. L’agressor, que es creu que actuava sol, va ser detingut hores després del succés. De moment es desconeixen les motivacions i no es descarta que sigui un atac terrorista.

“L’home que va perpetrar els fets ha estat detingut per la policia i no hi ha cap recerca activa de més persones”, va dir Øyvind Aas, cap de policia de la localitat de Drammen. “Per les informacions que tenim, és una sola persona la que està al darrere del que ha ocorregut”, va concloure. Segons la policia noruega, l’individu va recórrer diverses zones atacant gent abans de ser detingut.

Segons diversos testimonis citats per mitjans locals, l’atac s’hauria iniciat en un supermercat, des d’on l’home s’hauria anat desplaçant per diverses zones de la ciutat atacant les persones que se li posaven al davant, per la qual cosa hi hauria diversos escenaris del crim. Les autoritats van demanar als veïns que no sortissin dels seus domicilis i diverses zones de la ciutat van ser perimetrades per la policia. L’ajuntament de Kongsberg va habilitar un centre d’acolliment per als afectats per l’atac.

L’incident va fer sonar les alarmes del campus i els alumnes d’aquesta Facultat i de les contigües de Medicina i Infermeria van ser desallotjats, mentre l’Ertzaintza establia un fort cordó policial en el perímetre. Minuts després, l’autor dels trets va ser localitzat i detingut a l’exterior de l’edifici i traslladat a dependències policials, acusat d’un presumpte delicte d’amenaces i danys amb arma de foc.

Tiroteig sense ferits a la universitat d’Euskadi

Un jove de 21 anys va ser detingut ahir per l’Ertzaintza després d’haver irromput disparant amb una escopeta a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UPV/EHU al campus de Leioa (Biscaia). Els trets no van causar ferits, només danys materials. El succés va ocórrer cap a les sis de la tarda quan, segons diversos testimonis, l’ara arrestat va arribar al recinte i va efectuar almenys quatre trets, que van impactar a les vidrieres de l’edifici.

tracking