SEGRE

TRIBUNALS CAS KITCHEN

El jutge ratifica que hi ha indicis per jutjar Jorge Fernández Díaz

Amb altres alts caps pel suposat espionatge a Bárcenas

Jorge Fernández Díaz.

Jorge Fernández Díaz.EFE/EMILIO NARANJO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del cas Kitchen va confirmar ahir els indicis per jutjar l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, l’exsecretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez i altres alts caps de la Policia pel suposat espionatge parapolicial a l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

En concret, el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón va dictar set interlocutòries en les quals va desestimar els recursos de l’exministre, l’exsecretari d’Estat, quatre alts caps de la Policia i de l’exxòfer de Luis Bárcenas, Sergio Ríos. S’oposaven a la resolució que va acordar el processament de tots ells i va excloure l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal.

García Castellón va rebutjar tots els arguments dels recurrents i va concloure que existeixen indicis per concretar “de forma clara i suficient” els fets que se’ls imputen i que podrien ser constitutius de delictes de descobriment i revelació de secrets, prevaricació, omissió del deure de perseguir els delictes, suborn, tràfic d’influències i malversació.

En el cas de l’exministre i de l’exsecretari d’Estat, el jutge va valorar que Fernández Díaz va exercir la responsabilitat durant tot el període d’execució de l’operatiu policial il·lícit, “finançat amb càrrec a partides de fons reservats del seu departament i sota la supervisió directa del seu immediat inferior, el secretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez”. Amb aquest, afegeix, “va mantenir comunicacions directament relacionades amb el bolcament dels telèfons pertanyents a Luis Bárcenas”.

Estima que aquest “constitueix un dels moments que de manera plenament acreditada per mitjà de la seua parcial recuperació en el curs de la instrucció judicial, l’operatiu va aconseguir obtenir una part de la documentació comprometedora que es buscava”.

tracking