SEGRE

POLÍTICA POLÉMICA

García Albiol va tenir un poder d'una societat offshore

L'empresa, de Belize, va ser oberta des d'Andorra, segons els Papers de Pandora || Nega haver cobrat cap benefici

Xavier García Albiol.

Xavier García Albiol.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va admetre ahir que va rebre un poder mercantil d’una societat a Belize, un petit paradís fiscal a Amèrica central, obert des d’Andorra, després que així ho publiquessin el diari El País i La Sexta en el marc de la investigació dels Papers de Pandora.

En un comunicat, el dirigent del PP va explicar que el 2005, quan no ostentava cap càrrec públic, va acceptar que se li atorgués el poder de la companyia, però que no se’n va beneficiar perquè els projectes empresarials que s’havien d’executar no van arribar mai a fer-se.

“No vaig obtenir ni rendiments, ni increment de patrimoni, ni retribucions de cap tipus”, va asseverar García Albiol. A més, va afirmar que no existeix connexió entre aquest apoderament i la seua activitat política i que era “un poder que responia únicament i exclusivament a la voluntat d’emprendre projectes empresarials, però que no es van portar a terme”.Segons les informacions dels Papers de Pandora, García Albiol va rebre un poder general d’una societat de Belize que havia estat tramitada a través d’una gestora andorrana, vinculada al banc AndBank.

Ho va fer el 2005. En el moment de la firma, el dirigent era secretari de política municipal del PPC. Abans havia estat president i regidor a Badalona i secretari general del PP a Barcelona. La firma va ser dissolta el 9 de desembre del 2015. La seua primera etapa d’alcalde a Badalona va ser entre 2011 i 2015. Arran d’això el Partit Popular va aclarir que no s’està estudiant cap mesura interna contra García Albiol.

L’oposició presenta una moció per destituir Piñera

L’oposició xilena va presentar ahir a la Cambra de Diputats una acusació constitucional per destituir el president del país, Sebastián Piñera, després de les suposades irregularitats en la venda d’un projecte miner revelades als Papers de Pandora.

tracking