SEGRE

SALUT

Argimon, en contra del passaport Covid: "és una restricció de drets i llibertats"

L’ús de la màscara encara es prolongarà durant aquesta tardor i principis d’hivern

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una imatge d'arxiu.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una imatge d'arxiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha dit que no és partidari de l’ús del passaport Covid-19 per acreditar la pauta completa de vacunació perquè és "una restricció de drets i llibertats".

Tanmateix, ha defensat el seu ús en algunes ocasions, com per accedir als locals de lleure nocturn, un sector molt castigat per la pandèmia i "que té un cert risc", segons ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press aquest dissabte.

El titular de Salut, que confia que el coronavirus "es torni un virus estacional" i que aquest Nadal sigui com les anteriors a la pandèmia, ha explicat que l’ús de la màscara encara es prolongarà durant aquesta tardor i principis d’hivern.

També ha celebrat que el recompte de dades epidemiològiques que realitza diàriament la Conselleria de Salut a través de la seua pàgina web sigui aquest dissabte molt positiu, amb dades similars als que es registraven a finals de la sortida de la primera onada a Catalunya.

A la pregunta de si el Govern impulsarà estratègies concretes per a les persones que no es volen vacunar, ha recordat que unes 3.000 persones reben cada dia una primera dosi i s’ha mostrat partidari de "buscar determinats col·lectius on és més difícil arribar, com les persones vulnerables."

DEMANA MÉS INVERSIÓ EN SALUT

Per a Argimon, seria "ingenu" pensar que els Pressupostos de la Generalitat per a 2022 poden ser similars als de 2020 o 2019, i ha demanat una dotació més gran per a Salut per fer front a la despesa derivada de la pandèmia i per protegir la salut mental.

El conseller ha dit que "encara falta temps" per determinar si la vacunació pot afectar la fertilitat o pot provocar alteracions en el cicle menstrual.

tracking