SEGRE

SUCCESSOS POLICIA

Detinguts quatre agents dels Mossos acusats de suborn i robatoris

Juntament amb dos persones més, a Barcelona, Montcada i Santa Perpètua de Mogoda || La Divisió d'Afers Interns no descarta que hi hagi noves detencions

Imatge d’arxiu d’una comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Imatge d’arxiu d’una comissaria dels Mossos d’Esquadra.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra va detenir dijous a la nit sis persones –quatre d’elles agents del cos– per presumptament cometre diferents delictes, entre aquests suborn, robatori amb força, revelació de secrets i realització arbitrària del propi dret, segons va declarar en un comunicat emès ahir. El delicte de realització arbitrària del propi dret, que s’atribueix als quatre agents, implica actuar fora de les vies legals, generalment amb violència i intimidació.

Els quatre policies, detinguts a Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda i Montcada i Reixac, van passar la nit de dijous al calabós de la comissaria de les Corts de Barcelona, i ahir, després de passar a disposició judicial, el titular del jutjat d’instrucció 1 de Rubí va decretar-ne la posada en llibertat provisional.

A un d’ells se li va imposar una fiança de 85.000 euros i se li va prohibir sortir del país.A més, la Divisió d’Afers Interns va detenir ahir dos persones més relacionades amb la causa, encara que alienes al cos. Els investigadors, que no descarten més detencions, també van escorcollar una empresa a Barcelona.La investigació va arrancar el 2019, quan els Mossos van procedir a la investigació d’un agent en excedència –el qual figura entre els detinguts dijous, segons va avançar ahir La Vanguardia– sospitós de portar a terme pràctiques irregulars amb una empresa de seguretat privada, de la qual és responsable.

La investigació va portar a indagar si s’estava contractant mossos i personal de seguretat per realitzar serveis esporàdics, sovint cobrats amb diner negre.

Va començar per l’activitat sospitosa d’un agent en excedència que dirigeix una empresa de seguretat

La investigació es troba sota secret de sumari i es desconeix la manera d’actuar dels detinguts. Al seu torn, el Codi Penal preveu que s’imposi una pena de multa superior si els autors dels delictes van arribar a utilitzar armes o objectes perillosos per tal d’escometre les seues accions.

El conseller Elena diu que seran apartats fins a la resolució del cas

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, va explicar ahir que s’apartarà temporalment del cos policial els quatre agents detinguts fins que un jutge resolgui el cas.

“Com a cos dels Mossos d’Esquadra, ens correspon realitzar aquestes detencions, posar aquestes persones a disposició judicial i activar els mecanismes interns per suspendre aquests agents i apartar-los del cos temporalment fins que es resolgui judicialment”, va afirmar el conseller a Lleida, després de participar en la junta local de seguretat.D’altra banda, el conseller d’Interior, que ahir va inaugurar la reforma del parc de bombers de Balaguer, va assegurar que “no és descartable que es produeixin més detencions” en la investigació, que encara es troba sota secret de sumari.

tracking