SEGRE

BARÒMETRE POLÍTICA

El CIS retalla la distància entre PP i PSOE, que guanyaria les eleccions

Els populars pugen i se situen a sis punts dels socialistes en estimació de vot

Pedro Sánchez, amb els seus ministres, els barons socialistes i l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo.

Pedro Sánchez, amb els seus ministres, els barons socialistes i l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes d’octubre torna a situar el PSOE al capdavant, amb una estimació de vot del 28,5%, 1,1 punts percentuals menys que al setembre. Tanmateix, el PP aconsegueix escurçar la distància amb els socialistes en sis punts, a l’anotar-se un suport del 22,1%. Això suposa 1,6 punts més respecte al baròmetre anterior. L’enquesta de l’organisme que presideix José Félix Tezanos es va realitzar entre l’1 i el 13 d’octubre, coincidint amb la celebració de la convenció nacional del PP, l’acord sobre els Pressupostos i la detenció de Carles Puigdemont a Itàlia.

Vox continuaria com a tercer partit, amb un 13,2% de l’estimació de vot, encara que obté sis dècimes menys que el mes de setembre passat, mentre que Podem puja lleument fins a l’11,8%, cinc dècimes més. Ciutadans, per la seua part, baixa mig punt, amb un suport estimat del 6%. En relació amb els partits independentistes, al baròmetre es mantenen pràcticament igual. ERC obtindria el 3,1% vots; JxCat, l’1,6%, i la CUP, el 0,9%.Pel que fa a les preocupacions dels ciutadans, l’atur ocupa el primer lloc de la llista, mentre que la Covid-19 ha baixat fins al sisè lloc.

Els socialistes exhibeixen unitat en el seu 40 congrés

La publicació del baròmetre del CIS va coincidir amb l’inici del 40 Congrés Federal del PSOE a València, on el partit va voler mostrar unitat fent pinya entorn del secretari general, Pedro Sánchez.

L’acte no va tenir res a veure amb el que es va celebrar fa quatre anys, quan el partit, llavors a l’oposició, encara estava trencat després de la pugna entre Sánchez i Susana Díaz per aconseguir el control. El primer dia de la trobada va tenir un to festiu, amb molta celebració i elogis mutus entre els assistents.

Va arrancar amb una fotografia de família del president del Govern espanyol al costat dels ministres i barons socialistes i amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, com a convidada estrella.

Així, el partit pretén començar a escalfar motors amb la mirada posada en les pròximes eleccions generals, en un congrés del qual sortirà la nova executiva, més reduïda i feminista, i la seua aposta de futur per a Espanya. Tenen previst assistir-hi els expresidents Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.

tracking