SEGRE

El Papa defensa un salari universal i una reducció de la jornada laboral

També ha demanat l’alliberament de les patents de les vacunes

El sínode del papa a la nostra diòcesi

El sínode del papa a la nostra diòcesiSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Papa Francisco ha defensat "un salari universal, perquè cada persona d'aquest món pugui accedir als més elementals béns de la vida" i ha advocat per "la reducció de la jornada laboral", com una mesura per a un millor accés de tots a la feina.

"Aquest sistema, amb la seua lògica implacable del guany, està escapant de tot domini humà. És hora de frenar la locomotora, una locomotora descontrolada que ens està portant a l’abisme. Encara estem a temps", ha assegurat el Pontífex en un missatge amb motiu de la IV Trobada Mundial de Moviments Populars.

En Papa ha subratllat la necessitat de canviar l’actual sistema socioeconòmic i ha demanat als governs, polítics, empreses i líders religiosos que ajudin en aquest objectiu, mentre ha exigit "l’alliberament de les patents" de les vacunes, la condonació del deute dels països pobres i el cessament de la destrucció de "boscos, aiguamolls i muntanyes", per part de les grans corporacions extractives; de la contaminació de rius i mars, i de la intoxicació "de pobles i aliments". Ha fet una crida a les companyies farmacèutiques perquè alliberin patents per fer que les vacunes contra la COVID-19 estiguin més disponibles per als pobres, i ha assenyalat que només el 3%-4% de la població en alguns països havia estat vacunada.

tracking