SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Un jove assassina a punyalades el diputat britànic conservador David Amess a Essex

L'atacant, de 25 anys i ja detingut, va sorprendre el veterà parlamentari quan assistia a un encontre amb electors en una església || La classe política, amb Boris Johnson al capdavant, condemna el crim

La policia custodia la porta de l’església d’Essex on va ser assassinat el diputat conservador.

La policia custodia la porta de l’església d’Essex on va ser assassinat el diputat conservador.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat conservador britànic David Amess va morir ahir al ser apunyalat durant un encontre amb votants al districte de Leigh-on-Sea, al comtat d’Essex.

La policia va detenir com a principal sospitós de l’agressió un jove de 25 anys i no busquen més persones relacionades amb l’assassinat. El succés, que guarda similituds amb l’assassinat de la diputada laborista Jo Cox el 2016 –tot i que encara es desconeix el mòbil–, es va produir en una església on el parlamentari atenia, com cada divendres, els ciutadans de la seua circumscripció de Southend West. Els agents van explicar que la trucada d’alerta es va produir cap a les onze del matí i va assenyalar que el ferit va ser atès pels serveis d’emergència, però “tristament va morir al lloc dels fets”.

Amess, de 69 anys d’edat, era un dels parlamentaris més veterans de la Cambra dels Comuns, en la qual ocupava un seient des del 1983, a banda de ser un dels tory més euroescèptics. Abans del referèndum sobre el Brexit del 2016, va expressar la seua preferència per trencar amb el bloc comunitari, encara que l’ala moderada del partit defensava la permanència. També formava part de l’intergrup parlamentari sobre Catalunya (The All-Party Parliamentary Group on Catalonia).Aquest és el segon representant parlamentari britànic que mor assassinat els últims cinc anys, després que el juny del 2016 la diputada laborista Jo Cox, de 41 anys, va ser apunyalada i tirotejada en una trobada pública amb veïns a Birstall a mans de Thomas Mair, un britànic de 52 anys vinculat al grup neonazi nord-americà Aliança Nacional.

Cox i el seu marit havien participat de forma molt activa en la campanya perquè el Regne Unit no sortís de la UE

Mair va ser condemnat a cadena perpètua. Polítics de tots els partits i altres membres de la societat britànica van condemnar l’assassinat. El primer ministre, Boris Johnson, va mostrar la seua tristesa i va qualificar Amess com “una de les persones més amables de la política”.

El líder de l’opositor Partit Laborista, Keir Starmer, va expressar el seu “horror” i “consternació” per la notícia, mentre que l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, va mostrar la seua solidaritat amb “la família”.

Per la seua part, la ministra principal d’Escòcia, la independentista Nicola Sturgeon, va declarar que els polítics de qualsevol partit estaran “units en la pena i la consternació” pel que ha ocorregut i va remarcar que “ningú es mereix perdre la vida quan treballa pels i per als seus electors”. També va condemnar la seua mort l’expresident Carles Puigdemont.

La policia custodia la porta de l’església d’Essex on va ser assassinat el diputat conservador.

La policia custodia la porta de l’església d’Essex on va ser assassinat el diputat conservador.EUROPA PRESS

tracking