SEGRE

CRISI MIGRATÒRIA

450 migrants arriben en pastera a les costes espanyoles en les últimes hores

Entre ells tres dones embarassades i alguns menors

450 migrants arriben en pastera a les costes espanyoles en les últimes hores

450 migrants arriben en pastera a les costes espanyoles en les últimes horesEFE/Javier Fuentes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al voltant de 450 persones migrants han arribat en pasteres a les costes de les Balears, les Canàries, Comunitat Valenciana, Andalusia i Múrcia en les últimes hores, entre elles tres dones embarassades, alguns de menors i també un immigrant ja mort en una embarcació que va arribar a Mogán (Gran Canària).

Mentrestant, continua la recerca dels desapareguts en el naufragi d’una pastera a Barbate, a la zona del cap Trafalgar (Cadis). La troballa aquest diumenge de dos cadàvers eleva a deu els cossos recuperats de l’embarcació sinistrada dijous passat en la que viatjaven 28 persones.

Des d’aquesta matinada, 16 pasteres han arribat a diferents punts de les Balears, amb 203 migrants a bord: 6 a Mallorca, amb 69 persones; 8 a Cabrera, amb 109; i 2 a Eivissa, amb 25. Entre ells figuren 8 dones.

En el grup de 13 persones interceptades aquesta matinada per la Guàrdia Civil en Cala d’es Codolar, en el municipi de Sant Josep de Sa Talaia (Eivissa), hi ha tres dones en aparent estat de gestació que han estat traslladades a un centre hospitalari per a reconeixement mèdic preventiu.

Fins i tot a les costes canàries han arribat aquest diumenge 90 immigrants. A la costa de Mogán, a Gran Canària, arribaven 45 persones, una d’elles morta, a bord d’una pastera després d’una setmana de navegació, han confirmat a Efe fonts de Salvament Marítim i Creu Roja. Entre els 44 supervivents hi ha diversos joves que podrien ser menors d’edat.

Un grup amb uns altres 45 immigrants d’origen subsaharià, entre qui hi havia 15 dones, un nadó i quatre de menors d’edat, ha aterrat en una embarcació pneumàtica a la zona de Platja Profunda del municipi lanzaroteño de San Bartolomé. Tots es trobaven en bon estat de salut en el moment d’arribar a l’illa.

Una pastera amb 13 immigrants interceptada aquest diumenge a Benidorm (Alacant), la sisena en menys de 24 hores al sud de la Comunitat Valenciana, eleva a 73 el nombre de persones localitzades a bord d’embarcacions precàries, quatre d’elles germanes de 5 a 14 anys que viatjaven juntament amb seus pares.

Els rescatats es troben aparentment en un bon estat de salut, segons ha informat EFE la Creu Roja, i són d’origen algerià.

A la costa de Cadis han arribat 62 immigrants a quatre embarcacions, dos d’elles interceptades a poques milles de Cap de Roche, a Conil de la Frontera, han informat Efe Salvamento Marítimo i la Policia Nacional.

Una pastera amb quinze persones, catorze d’ells homes i una dona, ha estat interceptada en aigües de Cartagena (Múrcia), segons informa la Delegació del Govern a la Regió de Múrcia aquest diumenge.

Aquesta pastera se’ls suma a unes altres nou arribades ahir a aquest mateix punt, amb 94 immigrants, a tots ells algerians, quatre d’ells dones, un nen i la resta homes.

A Ceuta ha estat interceptada una pastera en la qual viatjaven vuit immigrants marroquins, entre els que es trobava un menor d’edat, que havien sortit des de les costes de la ciutat autònoma i es disposava a creuar les aigües de l’Estret en direcció a Cadis.

tracking