SEGRE

PARTITS CONGRÉS

El PSOE renova l'executiva amb un 60% de dones i sis ministres

Entre elles la lleidatana Montse Mínguez, a la secretaria de Treball || La vella guàrdia del partit fa pinya entorn de Sánchez però reivindiquen poder discrepar

González i Sánchez van escenificar la unitat de totes les generacions socialistes amb una abraçada.

González i Sánchez van escenificar la unitat de totes les generacions socialistes amb una abraçada.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE va renovar ahir a la nit la seua executiva, en el marc del 40 Congrés Federal que celebra el partit a València. La nova direcció està formada per 42 persones, menys que les 49 nomenades el 2019, i suposa un relleu generacional respecte a l’anterior, al tenir una mitjana d’edat de 47 anys. Més de la meitat dels integrants, el 60%, són dones. Entre elles es troba la diputada al Congrés per Lleida, Montse Mínguez, que assumeix la secretaria de de Treball, Economia Social i Autònoms.

El nucli dur estarà format per sis ministres: el de Presidència, Félix Bolaños, serà secretari per a la Reforma Constitucional i Nous Drets.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, serà secretària de Sanitat i Consum. La de Ciència, Diana Morant, tindrà la secretaria de Ciència, Investigació i Universitats.

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero; la de Política Territorial, Isabel Rodríguez; i la d’Educació, Pilar Alegría, seran vocals.D’altra banda, els expresidents del Govern Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero van fer ahir pinya entorn de Sánchez.

González va garantir al president la seua lleialtat i es va posar a la seua total disposició, això sí, demanant-li que estimuli la llibertat per expressar crítiques. Durant la trobada, es van debatre esmenes a la ponència marc del partit.

Entre les aprovades, en destaquen algunes per a la descentralització de les institucions de l’Estat i per acabar per llei amb la prostitució, entre d’altres.

Per contra, es va frenar la que plantejava un referèndum per decidir entre monarquia i república.

tracking