SEGRE

ECONOMIA POLÍTICA

ERC veu llunyana la possibilitat de recolzar els pressupostos de l'Estat

Republicans, Junts i la patronal catalana critiquen que les previsions pressupostàries mai no s'acaben complint || Illa demana el suport dels partits d'esquerres

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ahir durant la seua intervenció al consell nacional del partit.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ahir durant la seua intervenció al consell nacional del partit.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va alertar ahir al Govern que encara “queda molt camí” perquè els republicans ofereixin el seu suport als Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any que ve, i va subratllar que no seria la primera vegada que es veuen obligats “a tombar uns comptes”.

Així es va pronunciar al consell nacional del partit, en què va afegir que el que fa bons uns pressupostos és que es compleixin.

El suport dels 13 diputats republicans al Congrés no és imprescindible, però donaria oxigen al Govern per tirar endavant els comptes.També Junts va incidir en l’incompliment dels pressupostos i va afirmar que votarà en contra dels PGE. El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, va dir que “de poc serveix asseure’s a negociar comptes que després no es compleixen”.

Va assenyalar que les liquidacions dels últims anys no s’han respectat, mentre que a Madrid “no només s’executen per complet, sinó per sobre”.

El món econòmic català, com Foment o la Cambra de Barcelona, també han demanat més execució.Per la seua part, el líder del grup del PSC al Parlament, Salvador Illa, va replicar als republicans que “si un realment és d’esquerres, és molt difícil dir que no” als Pressupostos.

Junqueras diu que no deixaran sol cap dels represaliats

El president d’ERC, Oriol Junqueras, va expressar ahir orgull amb “modèstia” després que el seu partit pagués dos milions d’euros per a les fiances exigides pel Tribunal de Comptes (TdC).

Els republicans insisteixen que aquesta xifra cobreix la responsabilitat exigida a tots els càrrecs del Govern entre 2016 i 2017, cosa que Junts va qüestionar divendres a l’afirmar que l’aportació d’Esquerra era per a la fiança de Raül Romeva (vegeu SEGRE d’ahir). La formació liderada per Puigdemont va aportar 3,3 milions, amb la qual cosa els dos socis de Govern van assolir els 5,4 que exigia el Tribunal de Comptes.

Junqueras, per altra banda, va assegurar que la seua formació no vol deixar “ningú enrere” i que estaran al costat de tots els independentistes.

“Sense excepcions”, va puntualitzar.

tracking