SEGRE

MANIFESTACIÓ MADRID

Marxa a Madrid per exigir unes pensions dignes

Demanen una pujada de les mínimes fins a arribar als 1.084 euros || I una auditoria dels comptes de la Seguretat Social

Milers de pensionistes de tot Espanya van acudir a la protesta.

Milers de pensionistes de tot Espanya van acudir a la protesta.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de pensionistes de tot Espanya, convocats per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (Coespe), es van manifestar ahir a Madrid per reclamar unes pensions “justes i suficients”. Van protestar contra el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, del qual van demanar la dimissió, i contra la reforma de les pensions, que el mes passat va superar el seu primer examen al Ple del Congrés després de rebutjar-se l’esmena de totalitat plantejada pel PP.

La marxa es va iniciar al Congrés dels Diputats i va acabar a la plaça del Sol.

Els participants van reclamar una pujada de les pensions mínimes i no contributives més enllà del 3% que preveuen els PGE per al 2022, fins a assolir els 1.084 euros que proposa la Carta Social Europea. També exigeixen una auditoria dels comptes de la Seguretat Social per determinar els fons de la guardiola de les pensions dedicats a altres partides, acabar amb la bretxa de gènere i avançar l’edat de jubilació.

Així mateix, van demanar no penalitzar els jubilats anticipats amb 40 o més anys i la derogació de la reforma laboral que va dur a terme del Govern del PP.La reforma que planteja Escrivá conté tres grans elements: lliga l’augment de les pensions a la inflació, amb la qual cosa preveu garantir el poder adquisitiu; elimina càrrecs considerats aliens que suporten les pensions; i fixa incentius per elevar l’edat de jubilació.

tracking