SEGRE

CANÀRIES DESASTRE NATURAL

Les colades del volcà avancen amb una gran “energia”

Ahir es va complir un mes de l'erupció

Imatge d’un dels cràters del volcà expulsant lava.

Imatge d’un dels cràters del volcà expulsant lava.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa un mes que va començar l’erupció del volcà de Cumbre Vieja, a l’illa de La Palma, i la situació no millora. I és que les colades que s’ubiquen al sud de la muntanya de La Laguna continuen evolucionant en direcció a l’oest de l’illa amb una “enorme aportació d’energia” i són amb prou feines a uns centenars de metres del mar. Així mateix, el centre d’emissió que es va reactivar fa un parell de dies continua amb una activitat intermitent però molt menor.

El director tècnic del Pevolca, Miguel Ángel Morcuende, va indicar ahir que la colada primigènia continua alimentada de manera “molt feble”.

Tanmateix, la colada que es troba més pròxima a la muntanya de La Laguna té una “enorme aportació d’energia”, igual com la que se situa més al nord i de la qual va sorgir un apèndix “molt prim”, de tot just 5 metres d’ample. Aquesta colada, segons Morcuende, avança cap al sud i la previsió és que torni a unir-se a la que hi ha més pròxima a La Laguna, que continua evolucionant cap a l’oest i se situa a una distància d’uns 200 metres del mar.

La superfície afectada per l’erupció és de 724,95 hectàrees i l’amplada màxima entre les colades és d’uns 2.350 metres.

tracking