SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIONS

Preparen una moció per fer fora Albiol de l'alcaldia de Badalona

Tots els grups municipals menys el PP ho plantegen a l'aparèixer el seu nom als Papers de Pandora || La censura podria presentar-se aquesta setmana o la vinent

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, en una foto d’arxiu.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, en una foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals de l’oposició de l’ajuntament de Badalona aposten per un govern de “majoria àmplia” format per tots els partits menys el PP com a alternativa a l’ara alcalde, el popular Xavier García Albiol. Així ho van explicar després que representants de tots els grups –PSC, la CUP-Guanyem Badalona, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts– es reunissin ahir per negociar una possible moció de censura a Albiol per la seua aparició en la investigació denominada Papers de Pandora. Aquesta revela que el dirigent va rebre un poder general d’una societat de Belize, un petit paradís fiscal al nord de centre Amèrica. Fonts de Guanyem Badalona van assegurar que encara no hi ha res tancat i que les reunions seguiran perquè “s’han d’acordar uns mínims sobre el programa de govern, les àrees en què s’organitzarà l’acció de govern i quina representació tindrà cadascú a la Junta de Govern”.

Amb tot, el pacte podria quedar tancat aquesta mateixa setmana, segons aquestes fonts, i la moció de censura, presentada abans del pròxim ple ordinari, previst per dimarts que ve. Una vegada registrada, es convocarà automàticament per llei un ple en deu dies hàbils i es farà efectiva, i es rellevarà l’alcalde en el mateix acte.Prèviament a aquesta trobada, les formacions van demanar la dimissió d’Albiol. El popular va recuperar l’alcaldia de Badalona el maig del 2020 al dimitir l’anterior alcalde, el socialista Álex Pastor, i després que els grups municipals no aconseguissin tancar un acord per articular un govern alternatiu. Albiol va ser investit a l’haver estat el més votat a les eleccions.

L’ajuntament de Badalona compta amb onze regidors del PP; sis del PSC –liderat a la ciutat per Rubén Guijarro–; quatre de Guanyem Badalona; tres d’ERC; dos de Badalona En Comú Podem, i un de Junts.El líder del PSC a Badalona s’ha mostrat disposat a assumir la responsabilitat de rellevar Albiol “per dignitat i bona imatge de la ciutat”. Des de Guanyem ja li van exigir abans d’asseure’s a negociar que el nou govern de Badalona havia de ser amb les responsabilitats repartides si volien comptar amb el seu suport, necessari perquè la moció tiri endavant. Una cosa en la qual tota l’oposició sí que està d’acord és que Albiol no pot seguir al capdavant del consistori de Badalona després de la polèmica.

“Volen destrossar els avanços que he aconseguit com a alcalde”

L’alcalde de Badalona, Xavir García Albiol, va acusar ahir l’oposició de voler “destrossar els avanços aconseguits en any i mig d’alcaldia” amb una moció de censura. En aquest sentit, va dir que ell va aconseguir recuperar una ciutat que la CUP-Guanyem i el PSC quan van estar al capdavant del consistori entre 2015 i 2020. Per la seua part, el PP va retreure al PSC que estigui negociant la moció amb “els independentistes” de JxC i ERC i “els que cremen els carrers” a Catalunya, en al·lusió a la CUP.

tracking