SEGRE

POLÍTICA AJUNTAMENTS

Pacten la moció de Badalona i Albiol perdrà l'alcaldia

El socialista Rubén Guijarro serà el substitut || Guanyem rebutja entrar al nou govern i ERC i Junts ho estudiaran

Els partits de l’oposició a Badalona reunits dimarts.

Els partits de l’oposició a Badalona reunits dimarts.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició de Badalona està ultimant el registre de la moció de censura, que preveu presentar entre avui i demà, per desallotjar de l’alcaldia el popular Xavier García Albiol i substituir-lo pel socialista Rubén Guijarro, després de la seua aparició als Papers de Pandora, on figura que presumptament va tenir el poder per gestionar una societat al paradís fiscal Belize. La presentació de la moció arriba després que dimarts l’oposició iniciés reunions formals per fer fora Albiol de l’alcaldia. Guanyem va afirmar ahir que donarà suport a Guijarro a la moció de censura i es va comprometre fins i tot a aprovar els pressupostos municipals per dotar d’“estabilitat” la ciutat.

Amb tot, ha decidit no compartir el futur govern amb el PSC davant de la “crisi de desconfiança” desencadenada en les últimes hores. En l’Executiu plantejat estava previst que hi participessin totes les formacions. Segons Guanyem, el xoc s’hauria produït després que els socialistes s’hagin negat a “ratificar” la proposta de govern “col·legiat i compartit” que suposadament estaven negociant.

La decisió de Guanyem de desmarcar-se del govern que rellevarà el PPC ha obligat el bloc independentista a replantejar-se la situació, un escenari que analitzarà en els propers dies.Des d’ERC van apuntar que, malgrat haver defensat sempre un “govern d’unitat”, encara no han decidit si s’afegiran a l’equip de Guijarro, mentre que l’assemblea local de JxCat, que va votar sí a la moció, va defensar continuar negociant amb la resta de formacions si participa o no en l’executiu local. Fonts del PSC van explicar en al·lusió a l’anunci de Guanyem que, malgrat que són partits amb models de ciutat diferents, els uneixen les ganes de “netejar Badalona de la corrupció que ha instal·lat el Partit Popular”. Si prospera la moció, una cosa que sembla previsible, el PSC Badalona haurà de governar en minoria.

El consistori compta amb onze regidors del PP; sis del PSC; quatre de Guanyem; tres d’ERC; dos d’En Comú Podem, i un de Junts.

tracking