SEGRE

JUSTÍCIA CRIM

L'autor de la massacre de Florida podria ser condemnat a mort

El jove, que va matar 17 persones en un institut de Parkland el 2018, es va declarar culpable ahir davant de la jutge || Evita el judici i un jurat decidirà ara la condemna

Nikolas Cruz a l’entrar a la cort de Fort Lauderdale, on es va declarar culpable de la matança.

Nikolas Cruz a l’entrar a la cort de Fort Lauderdale, on es va declarar culpable de la matança.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nikolas Cruz, de 23 anys, s’enfronta a una possible pena de mort a Florida després de declarar-se culpable dimecres en una cort de Fort Lauderdale de matar el 14 de febrer del 2018 disset persones i ferir-ne disset més en una escola secundària de Parkland, de la qual va ser alumne i a la qual va entrar disparant indiscriminadament amb un rifle semiautomàtic, en una de les pitjors massacres en escoles als EUA. Davant dels laments dels familiars de les víctimes i els sobrevivents en una dolorosa audiència, Cruz va contestar “culpable” a la jutge Elizabeth Scherer per cadascun dels 17 càrrecs d’assassinat i els 17 per intent d’assassinat de què se l’acusa. El jove, emmanillat, amb màscara i amb unes enormes ulleres, va dir que entén també que podria estar sotmès a la pena de mort, que ja no tindrà un judici i que el següent pas és la sentència, que començarà amb la selecció del jurat el proper 4 de gener.

Si fos exonerat de la pena capital, s’enfrontaria a una condemna de cadena perpètua.Durant la vista, Cruz va demanar perdó pel crim, del qual va dir que estava penedit. “Lamento molt el que vaig fer i he de viure amb això cada dia”, va assegurar. També va afirmar que es declarava culpable pels familiars de les víctimes, en una aparent al·lusió que els evitaria passar per un judici.

I és que la declaració de culpabilitat evitarà que les famílies siguin sotmeses a l’estrès i el trauma d’un llarg judici penal públic amb almenys nou-cents testimonis i milions de pàgines de l’expedient després de més de tres anys i mig de la matança. Entre els familiars de les víctimes mortals d’aquell terrible dia es van sentir moltes declaracions a favor de la condemna a mort, una cosa que, van afirmar, necessiten per poder girar full.Durant la sessió d’ahir dijous, el jove va ser sentenciat a més a uns vint-i-sis anys de presó per quatre càrrecs relacionats amb una agressió l’any 2018 contra un oficial penitenciari per la qual també s’havia declarat culpable. Aquesta condemna a més representa un agreujant que facilitaria una eventual sentència de pena capital i que s’uniria a altres factors com la premeditació i la fredor al rematar els ferits.

tracking