SEGRE

TRIBUNALS JUSTÍCIA

Villarejo diu que Rajoy va avalar davant d'ell l'operació Kitchen

Després de comparèixer per segon cop a la comissió parlamentària

L’excomissari Villarejo.

L’excomissari Villarejo.RICARDO RUBIO/EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comissari jubilat José Manuel Villarejo va assegurar ahir al Congrés que va anar a la seu del Partit Popular el març del 2014 per assegurar-se que l’expresident del Govern, Mariano Rajoy, li donava “les ordres” i “estava darrere” de l’operació Kitchen, la suposada trama orquestrada el 2013 per espiar l’extresorer del PP Luis Bárcenas. La comissió parlamentària sobre aquesta operació, que va reactivar els interrogatoris dimecres, va rebre Villarejo i l’excomissari Enrique García Castaño, tots dos processats per aquests fets i jutjats per altres línies d’investigació del denominat cas Tàndem. A més de reafirmar que va mantenir contactes telefònics amb Rajoy sobre Kitchen, Villarejo va dir que el març del 2014 es va reunir amb l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal al seu despatx “per tenir garanties que era l’expresident qui li estava donant les ordres” i que no era “una invenció” dels enllaços.

La reunió, que va afirmar que “no va durar més enllà de trenta minuts”, va servir per aclarir “si les instruccions eren les correctes. Només per a això”. Al llarg de les tres hores i quart de compareixença, el comissari també va ser preguntat pels GAL, l’operació Catalunya o si la ministra de Defensa, Margarita Robles, va entregar durant anys 30.000 euros en fons reservats a la Casa Reial quan era secretària d’Estat d’Interior –una cosa que, va dir, “era l’habitual en aquella època”–.

Villarejo fins i tot es va referir al rei Joan Carles i l’anomenada operació Farinelli, asseverant que “li van injectar inhibidors de testosterona i hormones femenines per abaixar-li la libido”.

tracking