SEGRE

POLíTICA

Salvador Illa: "Anuncio la meva candidatura a la primera secretaria del partit"

El secretari d'organització del PSC rellevarà a Miquel Iceta

Miquel Iceta i Salvador Illa ahir durant el Consell Nacional del PSC a Barcelona.

Miquel Iceta i Salvador Illa ahir durant el Consell Nacional del PSC a Barcelona.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha fet oficial aquest diumenge la decisió de presentar la seva candidatura per rellevar l'actual ministre de Cultura, Miquel Iceta, com a primer secretari del partit. La proposta es materialitzarà en el Congrés que el partit durà a terme els dies 18 i 19 de desembre. Illa ho ha dit en el marc del Consell Nacional que els socialistes celebren aquest diumenge a la seva seu del barri del Poblenou de Barcelona.

Per la seva banda, Iceta ha assegurat que va presentar la seva renúncia en un "moment oportú" i per "evitar disfuncions" perquè el PSC no estigui supeditat a cap altre àmbit de decisió i perquè el màxim responsable es pugui dedicar a la militància.

"Anuncio que quan s'obri el termini presentaré la meva candidatura a la primera secretaria del partit, aquest és un projecte col·lectiu fet amb molts accents, matisos i de tot el territori de Catalunya, i sempre seré on el partit m'ho demani", ha expressat Illa. L'exministre i ara cap de l'oposició es postula un cop Iceta va fer oficial la seva renúncia al càrrec, en "el moment més oportú" per evitar bicefàlies."Cal assegurar una dedicació pel PSC, no supeditat a cap altre àmbit de decisió", ha assenyalat Iceta.

En aquest sentit, ha destacat els lligams clars i evidents amb el PSOE, tot defensant l'autonomia en les decisions quan això sigui necessari, i destacant els reptes amb què s'ha trobat al capdavant del partit des de que va agafar-ne les regnes el 19 de juliol de 2014."Aquest és el càrrec més important per a un militant del PSC, no n'hi ha cap altre", considera Iceta, que posa de manifest la tasca de treballar per la formació i pels seus militants. Una etapa al capdavant del partit en què ha hagut de combatre un període polític "amb grans dificultats" com la crisi interna, el procés independentista que va culminar "amb una declaració unilateral fallida d'independència i l'aplicació de l'article 155", entre d'altres.

"Hem canviat per seguir sent els mateixos, renovem per seguir sent fidels a la nostra història, per ser fidels a això cal seguir renovant-nos, i amb la meva decisió faig possible obrir una nova etapa per seguir desenvolupant el nostre projecte", ha assenyalat. Illa ha advocat perquè les institucions catalans s'emmirallin en el procés de renovació dels òrgans judicials que s'ha dut a terme en el conjunt de l'Estat espanyol. "Alguns ho critiquen, però aquí hi ha encara 112 càrrecs pendents de renovació, a Catalunya aniríem més bé si prediquéssim amb l'exemple", ha apuntat.

En aquest sentit, ha reiterat la necessitat de renovar càrrecs, el primer el del Síndic. "Hauria de ser una persona que no vingui de l'àmbit polític i que pugui desenvolupar la seva tasca.

Pel que fa als comptes de la Generalitat per al 2022, Illa ha reclamat a les formacions que van donar suport a la investidura de Pere Aragonès com a president que permetin l'aprovació dels pressupostos. No obstant, ha assegurat que el PSC "sabrà estar a l'alçada de les circumstàncies" si això no passa, tot destacant la necessitat que Catalunya tingui uns comptes adaptats a la situació de després de la pandèmia.

Tant Iceta com Illa també han volgut felicitar Rubén Guijarro, president del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Badalona i que si res no canvia serà investit alcalde de la ciutat el proper 8 de novembre, quan se celebri el ple per debatre la moció de censura que l'oposició ha presentat de manera unitària contra Xavier Garcia Albiol. "Demostra que el socialisme català és garantia d'una política neta per al conjunt i al servei de la ciutadania", assenyala Iceta."No és res personal contra ningú, és un acte al serveu dels ciutadans de Badalona, fet amb tanta determinació com respecte, prudència i decisió", ha afegit Illa.

tracking