SEGRE

CANÀRIES DESASTRE

Un terratrèmol de magnitud de 4,9 sacseja La Palma

El més fort des que el volcà va entrar en erupció || La situació pot empitjorar

Ensorrament en part del con principal - Part del con principal del volcà de Cumbre Vieja es va ensorrar ahir. Les colades són en l’actualitat més lentes i viscoses que en els últims dies i el plomall de gasos i cendres ha arribat a assolir el ...

Ensorrament en part del con principal - Part del con principal del volcà de Cumbre Vieja es va ensorrar ahir. Les colades són en l’actualitat més lentes i viscoses que en els últims dies i el plomall de gasos i cendres ha arribat a assolir el ...EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terratrèmol de magnitud de 4,9 va sacsejar ahir l’illa de La Palma, el més fort des que el volcà va entrar en erupció. Des que a primera hora d’ahir dissabte es va registrar un terratrèmol de magnitud 4,3, l’Institut Geogràfic Nacional n’ha localitzat trenta, dels quals una desena han superat la magnitud 3. En aquets sentit, el comitè científic del Pla d’Emergències Volcàniques de les Canàries (Pevolca) adverteix des de fa diversos dies de la possibilitat que es registrin terratrèmols d’intensitat VI, considerats “lleument nocius”.

Els vessaments de lava que s’han produït durant les últimes hores per la reconfiguració dels centres eruptius del volcà de La Palma han eixamplat la colada que més preocupa en aquests moments, la que s’ha quedat aturada al barri de La Laguna. En paral·lel, el comitè científic del Pevolca ha constatat més irrigació de lava a la resta de colades, a través fonamentalment de tubs volcànics, sobretot a la primigènia, la que va formar la fajana, que podria estar rebent aportació directament d’un d’aquests tubs.

Per la seua banda, les últimes dades disponibles de la superfície afectada s’estimen en 848,96 hectàrees (+3,4 respecte a divendres) i el cadastre apunta que les construccions danyades ascendeixen a 1.280.

El volcà Etna, a l’illa italiana de Sicília, va experimentar ahir una nova erupció al cràter sud-est, que va provocar una pluja de cendres sobre camps i municipis dels voltants.

tracking