SEGRE

ELECTRICITAT MESURES

Sánchez anuncia 100 milions per pal·liar la pujada de la llum

El Govern aprova demà l'avantprojecte de llei d'Habitatge

El president Pedro Sánchez.

El president Pedro Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que el Consell de Ministres aprovarà demà un reial decret llei que inclourà 100 milions d’euros addicionals per ajudar els 1,2 milions de llars vulnerables que hi ha al país, a causa de l’arribada de l’hivern i davant l’increment del preu de l’electricitat. A més a més, amb aquest decret llei es preveu “ajudar les indústries i les empreses a protegir el seu contracte davant de l’alça dels preus de l’energia”, així com “per incorporar transparència, i per tant control, en la formació dels preus de la tarifa elèctrica”, va avançar Sánchez. En aquest sentit, el preu mitjà diari de l’electricitat al mercat a l’engròs tornarà avui a reprendre el camí alcista després de les baixades registrades el cap de setmana i assolirà els 225,36 euros el megawatt hora (MWh).

En concret, el preu pujarà avui un 5,66 per cent respecte al registrat ahir, fins als 225,36 euros/MWh, segons les dades de l’operador de mercat elèctric designat (OMIE). D’altra banda, el Consell de Ministres aprovarà també demà l’avantprojecte de llei pel Dret a l’Habitatge, amb la intenció d’enviar-lo al Congrés com a projecte de llei “abans que acabi l’any”. Després de gairebé un any de tensa negociació entre els socis de govern, el text pactat pel ministeri de Transports i el de Drets Socials veurà demà dimarts la llum, amb la regulació dels lloguers entre els seus punts més polèmics i que susciten més rebuig en el sector immobiliari.

L’avantprojecte permet limitar el preu dels lloguers en zones tensionades, en funció d’un índex oficial, a les persones jurídiques (empreses i institucions) propietàries de més de deu habitatges. A la resta de propietaris, se’ls limita l’increment de preus al 10 per cent sobre l’última renda del contracte anterior.

tracking