SEGRE

IMPOSTOS

El TC anul·la una part de la llei sobre l'impost de la plusvàlua

Els magistrats consideren que no es pot obligar al pagament si no hi ha hagut increment real del preu del terreny

Seu del Tribunal Constitucional (TC), a Madrid.

Seu del Tribunal Constitucional (TC), a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat diversos punts de la llei reguladora de les hisendes locals del 2004. El tribunal considera que aquests apartats ara anul·lats estableixen un mètode objectiu de determinació de la base imposable de l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, l'impost de la plusvàlua, que determina que sempre ha existit augment en el valor dels terrenys durant el període de la imposició, amb independència que hagi existit aquest increment i de la quantia real d'aquest increment.

La decisió declara la intangibilitat de les situacions fermes existents abans de la data de l'aprovació de la sentència.

La sentència compta amb el vot particular concurrent del president del TC, Juan José González Rivas, i els vots discrepants del magistrat Cándido Conde-Pumpido i de la magistrada María Luisa Balaguer.

La decisió arriba arran de la qüestió d'inconstitucionalitat presentada per la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, Ceuta i Melilla, amb seu a Màlaga.

tracking