SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Un home en llibertat condicional rapta i assassina un nen de nou anys a La Rioja

El petit jugava en un parc quan amb enganys se'l va endur a un portal i el va asfixiar fins a la mort

Els veïns de Lardero van recordar ahir el nen assassinat al parc on va ser segrestat.

Els veïns de Lardero van recordar ahir el nen assassinat al parc on va ser segrestat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 54 anys, que es trobava en llibertat condicional, va ser detingut dijous a la nit per presumptament segrestar i assassinar un nen de nou anys a la localitat riojana de Lardero. La tragèdia va començar sobre dos quarts de nou del vespre quan la família del menor va alertar la Guàrdia Civil sobre la seua desaparició. Immediatament es va engegar un dispositiu de recerca.

Diversos testimonis van explicar als agents que havien vist com un home s’emportava un nen del parc “mitjançant enganys” i l’introduïa en un edifici. La Guàrdia Civil es va afanyar a arribar a l’immoble assenyalat i, a l’entrar, van trobar el petit a terra, molt greu i inconscient, al costat del presumpte assassí. Els intents de reanimació realitzats pels serveis sanitaris al lloc van resultar infructuosos per salvar la vida al petit, que va acabar morint allà mateix.

Segons les primeres hipòtesis, el menor patiria símptomes d’asfíxia.La policia havia rebut denúncies en els dies anteriors al crim de diversos pares que asseguraven que un home havia provat d’emportar-se els seus fills, segons van explicar diversos veïns de la localitat. En el moment de la detenció, uns 200 veïns es van concentrar a la porta de l’immoble on va succeir el crim demanant que els deixessin “linxar l’assassí”.El presumpte homicida va obtenir l’abril del 2020 la llibertat condicional després de complir una condemna acumulada de 25 anys per assassinar una agent immobiliària el 1998. A més, comptava amb una altra sentència prèvia per una agressió sexual comesa l’any 1993, per la qual va ser condemnat a set anys.

Comença el judici a la ‘segona manada de Manresa’

La noia que va denunciar el juliol del 2019, quan era menor, una agressió sexual múltiple en el cas conegut com la segona manada de Manresa va explicar ahir a l’inici del judici el calvari que va patir quan quatre homes la van violar consecutivament en un pis, al qual havia anat voluntàriament quan un grup que va conèixer a la ciutat la va convidar a sopar. La Fiscalia demana 55 anys de presó per l’agressió. La víctima va explicar com els homes la van portar forçosament a una habitació i van anar violant-la per torns malgrat la seua negativa a mantenir relacions sexuals.

També va relatar que arran d’aquests fets pateix ansietat, depressió i “fòbia als homes”.Per un altre costat, la Guàrdia Civil va detenir dimecres quatre homes a Mallorca per presumptament abusar sexualment d’una menor de 17 anys que es van escapar d’un centre de menors tutelats.

El detingut per esquarterar la parella a Alacant admet el crim

L’home de nacionalitat finlandesa de 70 anys detingut dijous a la nit a Torrevella (Alacant) per esquarterar i foragitar a un contenidor la seua parella, compatriota de 68, comptava amb antecedents per maltractament d’una relació anterior i va confessar ahir als agents que el van arrestar ser l’autor del crim. L’individu va ser gravat per la càmera d’un supermercat quan va dipositar en un contenidor algunes restes de la dona.

Això va permetre a la policia identificar-lo i arrestar-lo.

tracking