SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

L'arrestat a Lardero va tenir 39 permisos “sense incidències”

Interior el va excarcerar contra el criteri de la presó || Gran commoció al poble pel crim del nen de 9 anys

La Guàrdia Civil inspecciona el domicili del detingut.

La Guàrdia Civil inspecciona el domicili del detingut.EFE/GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El detingut pel crim d’un nen de nou anys a la localitat riojana de Lardero va gaudir de 39 permisos “sense incidències” a partir del 2013, quan ja havia complert 15 anys de la condemna per l’assassinat i l’agressió sexual del conegut com a crim de la immobiliària, ocorregut el 1998, segons van informar ahir fonts penitenciàries. A més, el 2020 la Junta de Tractament de la presó del Dueso, a Cantàbria, va resoldre per majoria –amb discrepància dels tècnics que van veure l’expedient– que era millor que continués en segon grau o règim ordinari, però va recórrer davant del centre directiu de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries.

L’organisme dependent del ministeri de l’Interior va resoldre el febrer de l’any passat a favor de la progressió al tercer grau o règim obert, tenint en compte la seua evolució penitenciària i tractament favorable i altres aspectes com que havia complert les tres quartes parts de la condemna. Aplicant el principi de cautela, a l’intern no se’l va progressar al tercer grau fins passats tres anys de la data prevista, ja que havia complert les tres quartes parts de la condemna el 2017. La decisió de la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries va ser ratificada dos mesos després, l’abril del 2020, pel jutge de vigilància penitenciària de La Rioja, ja que va ser traslladat de la presó del Dueso a la de Logronyo.

La Fiscalia no es va oposar a aquesta decisió judicial favorable a la seua progressió de grau, per la qual cosa es va autoritzar la llibertat condicional.El crim del nen de nou anys a Lardero ha generat una forta commoció perquè l’autor és un exconvicte condemnat a 30 anys pel crim de la immobiliària, ja que va matar una dona agent d’una empresa amb la qual prèviament va quedar per veure un habitatge. A més, va ser condemnat a uns altres set anys per una agressió sexual ocorreguda anteriorment, l’any 1993. Va complir una condemna acumulada de 25 anys, que s’extingia per complet l’any 2023.

tracking