SEGRE

Espanya promet destinar 1.350 milions d'euros des del 2025 al fons del clima

Pedro Sánchez anuncia davant de la COP26 el compromís d’augmentar un 50 per cent l’aportació espanyola

Espanya promet destinar 1.350 milions d'euros des del 2025 al fons del clima

Espanya promet destinar 1.350 milions d'euros des del 2025 al fons del climaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquest dilluns davant de la COP26 el compromís d’Espanya d’augmentar un 50 per cent la seua aportació al Fons Verd del Clima fins arribar als 1.350 milions d’euros anuals a partir de 2025 (més de 1.560 milions de dòlars al canvi actual) . Aquest fons es nodreix d’aportacions als països en desenvolupament per part dels més industrialitzats per ajudar-los a adoptar mesures que afavoreixin la lluita contra el canvi climàtic, i el compromís de la comunitat internacional és destinar anualment a aquest objectiu 100.000 milions de dòlars (alguna cosa més de 86.000 milions d’euros).

Sánchez va ser el primer dels líders assistents a la cimera en intervenir davant del plenari després de la sessió inaugural d’aquest esdeveniment i va llançar un missatge a la comunitat internacional demanant més ambició per aconseguir les metes davant el canvi climàtic. Elevar l’ambició va dir que suposa recolzar objectius amb recursos i, per això, va considerar que el compliment dels 100.000 milions de dòlars anuals serà una de les "proves de foc" de la COP26.

"Espanya farà de la seua part. Ens comprometem a augmentar el finançament climàtic per arribar el 2025 amb un increment d’un 50 per cent respecte del nostre compromís actual", va indicar Sánchez. Un compromís que, va explicar, comporta assolir els 1.350 milions d’euros anuals a partir d’aquell any. De la mateixa forma, tal com va recordar també en la cimera del G20 celebrada a Roma aquest cap de setmana, va subratllar que Espanya destinarà el 20 per cent dels seus drets especials de gir a països vulnerables. Això implica, segons va assenyalar el president del Govern espanyol, que es destinarà per aquesta via un mínim de 350 milions d’euros (uns 405 milions de dòlars).

tracking