SEGRE

POLÍTICA SEGURETAT

El Parlament surt en defensa dels Mossos d'Esquadra

La cambra rebutja la instrumentalització política i demana més recursos per al cos || CUP i Podem, en contra del blindatge

El conseller Elena saludant comandaments de Mossos a l’octubre.

El conseller Elena saludant comandaments de Mossos a l’octubre.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament va instar ahir el Govern a continuar garantint la defensa jurídica als Mossos lesionats durant les seues funcions i garantir-ne la protecció en cas que siguin objecte d’acusació. Aquest punt de la moció, presentada per ERC, va rebre el suport dels diputats republicans i els de Junts, PSC-Units, Vox i PPC, l’abstenció de Cs i el rebuig de la CUP-NCG i Podem. D’altra banda, la sala va rebutjar la instrumentalització partidista dels Mossos i es va comprometre, per unanimitat, a conduir el debat sobre seguretat “al marge de batalles partidistes”, vetllant per treballar per a l’interès general.

El Parlament també va emplaçar el Govern català a negociar amb l’Executiu central l’augment d’efectius –tema que avui centrarà la Junta de Seguretat de Catalunya–, alhora que va condemnar les agressions que els cossos de seguretat han rebut últimament (vegeu el desglossament). També va defensar la jubilació anticipada dels agents

Irídia afirma que un altre jove va perdre l’ull per una bala de foam l’octubre del 2019 a Barcelona

D’altra banda, un informe de l’Institut de Medicina legal que va avançar ahir TV3 indica que l’impacte d’un projectil de foam seria la causa de la pèrdua d’un ull d’un jove de 18 anys durant les manifestacions postsentència de l’any 2019 a Barcelona.El ferit és A.K., un jove extutelat que hauria patit l’impacte del projectil al carrer Trafalgar, segons va explicar l’associació defensora dels drets humans Irídia, que porta el cas del jove.L’informe considera que “les lesions són compatibles amb un impacte a gran velocitat per un objectiu compatible amb una bala de foam”. Irídia va insistir en la necessitat de revisar els mecanismes interns de control, per la qual cosa va instar la conselleria d’Interior a modificar el protocol d’ús dels projectils foam “perquè es prohibeixi disparar a l’altura del cap”.

Vuit detinguts per l’agressió a agents a les festes de Tiana

Els Mossos d’Esquadra van arrestar ahir vuit persones –sis de les quals menors– per estar presumptament relacionades amb els aldarulls que es van produir durant la festa major de Tiana (Barcelona) el 19 de setembre passat, on dos agents de la policia local van patir lesions lleus a causa del llançament de botelles i pedres. Els Mossos van indicar que cap dels detinguts no és veí de Tiana. Seran acusats de desordre públic i atemptat contra l’autoritat i se’ls atribueix, entre altres coses, el llançament d’ampolles i fins i tot perseguir els agents fins a fer-los marxar del lloc.

tracking