SEGRE

Aragonès diu que administracions han d'acompanyar els "canvis" que requereix la transició verda

Participa en una sessió e l'Under2 al COP26 a Glasgow

El president de la Generalitat Pere Aragonès durant la seva intervenció sobre energia i infraestructures a l'Assemblea General de la coalició 'Under2', a Glasgow.

El president de la Generalitat Pere Aragonès durant la seva intervenció sobre energia i infraestructures a l'Assemblea General de la coalició 'Under2', a Glasgow.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat que les administracions han de gestionar i acompanyar els "canvis i transformacions" que requereix la transició verda.

Així ho ha dit aquest diumenge durant la seua intervenció a l’Assemblea General de la Under2, una coalició de governs estatals i regionals compromesos amb la reducció de les emissions de CO2, que s’ha celebrat en el marc de la XXVI Cimera del Clima de l’ONU –COP26– a Glasgow, han informat fonts de Presidència.

Aragonès ha intervingut en la sessió 'Lideratge en energia, transport, indústria i infraestructura', on també ha coincidit amb la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, amb qui ha mantingut una reunió.

Per a Aragonès, la transició verda és "imperativa, tant des del punt de vista mediambiental i de lluita contra el canvi climàtic com des del punt de vista econòmic", i requereix inversions extraordinàries que permetin accelerar aquests canvis.

APROFITAR ELS FONS EUROPEUS

Per això, ha defensat que els fons europeus de recuperació Next Generation EU són una oportunitat única que ha de servir per crear un teixit productiu fort, sostenible i resilient: "Tot euro que no sigui invertit en clau transformadora és un euro gastat en va".

Ha posat de relleu els projectes i iniciatives impulsades des de Catalunya en aquest sentit i l’aposta del Govern per "la producció d’hidrogen verd, la biomassa i el biogàs, la creació d’una energètica pública, la millora de la xarxa de transport públic i l’impuls a la mobilitat elèctrica."

IMPULSAR POLÍTIQUES AMBICIOSES

El cap de l’Executiu català ha destacat la importància de promoure una reindustrialització basada en la digitalització i la sostenibilitat de sectors "importants" per a l’economia com l’automoció o la indústria alimentària.

tracking