SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Francesc Homs recorre davant d'Europa la condemna pel 9-N

El TC va confirmar al maig la pena de 13 mesos d'inhabilitació per a l'exconseller || En el setè aniversari de la consulta

L’exconseller Francesc Homs, ahir al costat de Carles Puigdemont al Parlament Europeu.

L’exconseller Francesc Homs, ahir al costat de Carles Puigdemont al Parlament Europeu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconcseller i exdiputat del PDeCAT al Congrés Francesc Homs va revelar ahir que va presentar al setembre un recurs davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEHD), que va definir com un “àrbitre neutral”, contra la seua condemna per part del Tribunal Suprem (TS). El març del 2017 li va imposar un any i mig d’inhabilitació i 30.000 euros de multa per desobediència greu al Tribunal Constitucional (TC) per la consulta celebrada el 9 de novembre del 2014. Ho va explicar al Parlament Europeu, coincidint amb el setè aniversari de la consulta, acompanyat per l’expresident Carles Puigdemont.

En el recurs, Homs al·lega la violació de drets fonamentals, així com l’“arbitrarietat” del TS contra ell i la instrumentalització del Constitucional. “El TC ha tardat més de quatre anys i mig a resoldre el recurs d’empara per accedir a la justícia europea. És un bloqueig inexplicable, que només es pot entendre des de la utilització política del Constitucional per als interessos de l’Estat,” va lamentar.

També va avançar que l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, que van ser condemnades per aquesta causa, també preveuen recórrer al TEDH.

tracking