SEGRE

CANÀRIES DESASTRE NATURAL

Noves colades de lava del volcà de La Palma s'aproximen a l'oceà

La nova colada de lava caient sobre la platja de Los Guirres.

La nova colada de lava caient sobre la platja de Los Guirres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos de les colades de lava que emergeixen del volcà de Cumbre Vieja de l’illa canària de La Palma es van desbordar ahir sobre la platja de Los Guirres, en un lateral de la fajana prèviament creada per la colada principal, quedant-se una a uns 30 metres del mar. Malgrat que en un primer moment els experts van assegurar que tardarien a arribar a l’oceà, la lava va començar a discórrer amb més fluïdesa a la tarda. El volcà presenta, segons els vulcanòlegs, signes d’una menor aportació de magma a més profunditat, la qual cosa podria significar que està entrant en una fase d’estabilització.

La lava ha cobert des que va començar l’erupció el passat 19 de setembre un total de 994,6 hectàrees, afectant o destruint fins al moment 2.594 edificacions, segons les dades del satèl·lit europeu Copernicus. Mentrestant, la ministra de Transport, Raquel Sánchez, va ser present en l’entrega de 46 habitatges al municipi de Tazacorte als afectats per l’erupció. Aquest mes està previst que s’entreguin més de 60 habitatges als palmers que han perdut els seus, va assegurar el Cabildo de La Palma.

Segons va informar La Vanguardia, alguns d’aquests primers beneficiaris s’han trobat que les cases no estan moblades ni compten amb llum ni aigua.

tracking