SEGRE

El Congrés avala els magistrats del Constitucional amb diversos diputats díscols

El jutge Enrique Arnaldo Alcubilla abans de la seua compareciencia davant de la Comissió Consultiva de Nomenaments del Congrés dels Diputats.

El jutge Enrique Arnaldo Alcubilla abans de la seua compareciencia davant de la Comissió Consultiva de Nomenaments del Congrés dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre candidats a magistrats del Tribunal Constitucional pactats pel PSOE i el PP han aconseguit aquest dijous el suport dels tres cinquens del Congrés que exigeix la Constitució, amb diversos diputats díscols a l’esquerra pel seu rebuig a Enrique Arnaldo. Ha estat aquest jurista proposat pel PP qui menys vots ha reunit (232), seguit de l’altra candidata dels populars, la magistrada Concepción Espejel (237), i dels dos noms plantejats pels socialistes, els magistrats Inmaculada Montalbán i Ramón Sáez, que han reunit 240 vots.

Diversos portaveus han criticat Unidas Podemos per unir el seu vot al tradicional repartiment de càrrecs del bipartidisme i formacions aliades del Govern espanyol al Parlament, com ERC, el PNB, EH-Bildu o BNG, han decidit no participar en la votació com a signe de protesta, opció que també ha elegit Vox i Ciutadans.

tracking