SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

El PSOE titlla de “colpistes de vocació” les dretes per criticar la Llei de Memòria

El diputat del PSOE Odón Elorza, intervenint en el ple.

El diputat del PSOE Odón Elorza, intervenint en el ple.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE i els partits del centre i la dreta van protagonitzar ahir al Ple del Congrés un tens debat a compte del pressupost per a la futura Llei de Memòria Democràtica. El Partit Popular, Vox i Ciutadans van acusar l’Executiu de “qüestionar” i fins i tot voler “esborrar” la Transició i també els crims d’ETA. Per la seua part, el diputat socialista guipuscoà Odón Elorza els va respondre assegurant que són uns “colpistes de vocació”.

“Ja està bé. Deixin d’utilitzar les víctimes del terrorisme, que són de tots, per atacar el Govern d’esquerres. Deixin d’utilitzar les víctimes per denigrar una Pressupostos.

No siguin tan miserables, i deixin ja en pau el terrorisme d’ETA. ETA va desaparèixer”, va sentenciar el socialista basc. L’enfrontament entre oposició i Govern es va produir durant el debat al Congrés de la secció dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 relativa al ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, dirigit pel ministre Félix Bolaños, que va defensar la nova llei.

D’altra banda, l’expresident del Govern central Felipe González va acusar de “rancor” i poca “saviesa” aquells que qüestionen ara la Llei d’Amnistia del 1977, argumentant que va ser promoguda pels demòcrates.

tracking