SEGRE

PROCÉS JUSTÍCIA

Romeva nega haver malversat fons per internacionalitzar l'1-O

Defensa que va aprovar una subvenció de 40.000 euros amb l'aval d'informes tècnics || Declara davant del jutge per l'acció exterior del Govern entre 2011 i 2017

Raül Romeva, i el que va ser el seu número dos, Aleix Villatoro, a l’arribada ahir a la Ciutat de la Justícia.

Raül Romeva, i el que va ser el seu número dos, Aleix Villatoro, a l’arribada ahir a la Ciutat de la Justícia.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller d’Exteriors Raül Romeva va afirmar ahir davant del jutjat que el 2016 va aprovar una subvenció de 40.000 euros a la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (Focir) perquè tots els informes tècnics ho avalaven, inclosos dos que recolzaven la no-concurrència, és a dir, que no era necessari realitzar un concurs obert perquè les activitats subvencionades només les podia dur a terme la Focir, que no té cap entitat equivalent a Catalunya. Així mateix va apuntar que aquestes partides es van aprovar definitivament quan ell ja no era conseller i estava empresonat per l’1-O. Romeva va declarar com a investigat davant de la titular del jutjat d’instrucció número 18 de Barcelona, que indaga si el Govern va malversar fons públics en la internacionalització del procés entre el 2011 i el 2017 mitjançant contractes a dit i arbitraris.

L’exconseller va contestar les preguntes de totes les parts i va afirmar a la magistrada que mai es va reunir amb Focir i “no coneixia els expedients més enllà de firmar la subvenció”, i que una vegada arribaven a ell ja havien estat avalats per diversos informes tècnics. Si la causa arribés a prosperar, Romeva, condemnat a 12 anys de presó per l’1-O i ara indultat, podria enfrontar-se a una nova pena de presó.Amb Romeva, estava citat com a investigat l’exsecretari general d’Exteriors, Aleix Villatoro, però aquest es va acollir al seu dret a no declarar al·legant que espera una resolució judicial que incumbeix aquest procés.L’exconseller va anar als jutjats acompanyat per la plana major d’ERC, entre ells Oriol Junqueras, que va criticar els partits que sense guanyar les eleccions s’aprofiten dels “amics” que tenen als aparells de l’Estat per “intentar imposar la seua voluntat”. També hi havia membres de la CUP i Òmnium Cultural.D’altra banda, la jutge que investiga l’expresident del Parlament i avui conseller, Roger Torrent, i els diversos membres sobiranistes de la seua mesa es va ratificar en la seua decisió de detenir l’exdiputat Josep Costa perquè era una mesura “proporcionada” i l’“única” per garantir que comparegués davant del tribunal.

La CUP exigeix al Govern que un activista no entri a la presó

La CUP va exigir ahir al Govern que es comprometi que l’activista Adrian Sas, condemnat a tres anys i mig de presó per colpejar un policia durant el primer aniversari de l’1-O, no entrarà a la presó. Aquesta petició va arribar després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestimés el recurs presentat per Sas contra la sentència de l’Audiència de Barcelona que fa un any el va considerar culpable d’un delicte d’atemptat als agents de l’autoritat i de lesions. “Cal buscar les vies perquè la Generalitat deixi d’exercir de corretja de repressió”, van afirmar des de la CUP, que van afegir que hi ha diverses vies “legals i estipulades” per evitar que entri a la presó.

Els anticapitalistes també van reclamar que lletrats i agents dels Mossos que “actuen de forma impune i falsegen plens” contra la mobilització popular siguin “expulsats de forma immediata del cos”.

tracking