SEGRE

EDUCACIÓ JUSTÍCIA

Aragonès convocarà el Pacte per la Llengua arran de la sentència del TS

El model lingüístic actual es continuarà aplicant sota la responsabilitat del Govern

Estudiants de secundària de Lleida van parar les classes en protesta per la sentència del Suprem.

Estudiants de secundària de Lleida van parar les classes en protesta per la sentència del Suprem.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar ahir que el Govern convocarà el Pacte Nacional per la Llengua a començaments del 2022 per “crear un consens ampli” a favor de la immersió lingüística després de la sentència del Tribunal Suprem que ratifica que un 25% de les classes a les escoles catalanes han de ser en castellà. En una roda de premsa organitzada per la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, el president va defensar que el Govern no canviarà el model lingüístic de les escoles, ni instaran els centres a canviar-lo. En aquest sentit va matisar que no responsabilitzaran els docents de com gestionar la sentència del Suprem, i va assegurar que serà responsabilitat del Govern “assumint les responsabilitats jurídiques i polítiques per garantir el model actual”.

Així mateix, el cap de l’Executiu també va apostar per potenciar el català com a llengua d’ús social, especialment al sector audiovisual i educatiu. Per aquesta raó va demanar a tots els grups, en especial el PSC i Junts, consens per poder reformar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i “posar TV3 al dia”, amb una nova oferta audiovisual en català per a nous públics.Sobre la sentència del Suprem també va parlar el vicepresident, Jordi Puigneró, que va exigir al Govern central que no es fiqui en la política lingüística de Catalunya, que és “un referent de cohesió social”.D’altra banda, estudiants de tot Catalunya van parar ahir les classes per protestar contra la sentència i reivindicar l’ensenyament en català. A Lleida mig centenar d’alumnes de secundària es van concentrar davant de l’Institut Màrius Torres.

El Govern assegura que el 52% independentista no s’ha trencatPere Aragonès va reivindicar ahir “la majoria independentista del 52 per cent” aconseguida en les últimes eleccions, que, va assegurar, “no ha desaparegut encara que no s’hagi vist reflectida en els pressupostos del 2022”. Si bé va reconèixer que “falta una estratègia compartida” entre els partits que van votar la seua investidura, Esquerra, JxCat i la CUP. En aquest sentit va lamentar de forma implícita que ERC es quedés sola en l’aposta per la taula de diàleg entre governs.

tracking