SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Moren una parella i els seus dos fills menors en l'incendi d'un local okupat a Barcelona

Quatre persones més van resultar ferides al foc de l'antiga oficina bancària i s'investiguen les causes del sinistre || Els serveis socials van atendre en diverses ocasions la família que ha perdut la vida

Una agent dels Mossos davant el local okupat on van morir la parella i els seus fills d’1 i 3 anys.

Una agent dels Mossos davant el local okupat on van morir la parella i els seus fills d’1 i 3 anys.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una parella i els seus dos fills, un nadó d’un any i un nen de tres, van morir ahir a la matinada en un incendi declarat al local okupat en el qual vivien precàriament des de feia un parell d’anys, una antiga oficina bancària ubicada a la plaça Tetuan de Barcelona. Així mateix, van resultar ferides per inhalació de fum quatre persones més que també hi habitaven. El succés va tenir lloc poc abans de les sis del matí quan els veïns van alertar emergències que de l’interior del local, una antiga oficina bancària, sortia molt fum i foc.

A l’arribar-hi els bombers van trobar la parella, formada per un home pakistanès i una dona romanesa d’uns quaranta anys, i els dos petits inconscients. Malgrat que els serveis sanitaris van fer tot el possible per reanimar-los només van poder certificar les defuncions. Els supervivents, que havien aconseguit escapar-se de les flames refugiant-se en un pati interior, van ser traslladats a l’hospital ferits de diversa consideració, encara que no es tem per les seues vides.

De moment es desconeix l’origen de l’incendi, les causes del qual s’estan investigant, si bé el tinent d’alcalde de Seguretat de l’ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, va indicar que els informes tècnics del consistori indiquen que la família no tindria punxada la llum a la xarxa elèctrica.Els veïns havien denunciat diverses vegades la situació del local, que generava problemes. De fet, poques hores abans de l’incendi, els Mossos d’Esquadra van anar-hi per un “incident” a l’interior a causa de “problemes de convivència”, si bé els dos fets no estan necessàriament relacionats, va informar el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que es va desplaçar fins al lloc del sinistre.Fins allà també hi va anar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va explicar que els serveis socials del consistori feien un seguiment de la família, coneixien la seua situació i els havien prestat ajuda amb aliments, amb l’escolarització del fill gran i amb l’atenció mèdica. Colau va admetre que hi ha una problemàtica que s’ha estès a la capital catalana amb l’okupació dels locals d’antigues entitats bancàries abandonats, en els quals viuen persones sense llar i sense les mínimes condicions necessàries

Colau admet que l’okupació de locals s’ha convertit en un greu problema a Barcelona

El síndic de greuges va anunciar que investigarà les actuacions que s’han portat a terme pels serveis socials municipals per atendre les necessitats de les víctimes d’aquest incendi.

L’infrahabitatge va ser inspeccionat i no es va veure “risc imminent”

El local de Barcelona on van morir la parella i els seus dos fills en un incendi les causes del qual s’investiguen és un dels 65 espais okupats que els Mossos d’Esquadra havien inclòs en un informe per portar-hi a terme accions preventives, després d’una tragèdia semblant fa un any a Badalona, on dos persones van morir i 19 van resultar ferides al foc d’una nau industrial abandonada. La tragèdia va evidenciar les dures condicions de vida de les persones sense papers i sense llar. L’octubre passat la Guàrdia Urbana de Barcelona va fer una inspecció del local, però no va prendre cap mesura al no veure’l en “risc imminent”.Diverses entitats en defensa del dret habitacional van denunciar que tragèdies com aquestes demostren que el sistema està “fallant cada vegada més” al protegir els més vulnerables i van atribuir aquestes morts a la pobresa habitacional i a la falta de solucions.

tracking