SEGRE

ACCIDENT

Tretze ferits en una explosió en una empresa de residus químics a L'Arboç

Una ambulancia del SEM en una imatge d'arxiu.

Una ambulancia del SEM en una imatge d'arxiu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tretze persones han resultat ferides aquest divendres a causa d’una explosió durant un incendi que ha cremat totalment una nau d’una empresa de tractament de residus químics, en el polígon industrial Foix de L’Arboç (Tarragona).

La majoria són treballadors de l’empresa i el Sistema d’Emergències Médicass (SEM) ha explicat en un tuit recollit per Europa Press que tres persones estan en estat greu, nou tenen ferides lleus i la valoració mèdica de l’altra persona està en curs.

Aquests tres ferits greus per cremades seran traslladats a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on hi ha una unitat específica de Quemados.

Es tracta d’una empresa de tractament de residus on hi ha olis, dissolvents i altres materials derivats inflamables, han explicat els Bombers de la Generalitat també en un tuit.

A causa del foc s’ha esfondrat la coberta de la nau i l’incendi també ha afectat a una cisterna i tres remolcs de camió del solar contigu, a més d’a sis cotxes que estaven aparcats al carrer.

Fonts de Bombers han detallat que des de les 13 hores --unes dos hores després de l’inici de l’incendi-- el foc ja no avança i preveuen estabilitzar-lo "aviat", encara que els treballs continuaran per revisar i remullar la zona.

Els Bombers han explicat a Europa Press que aquest divendres a les 11.02 hores han rebut l’avís a emergències per una explosió en l’empresa, i que en arribar ja s’havia desenvolupat l’incendi, que ha començat a la zona de l'aparcament.

Han desallotjat les naus del voltant i des que han arribat al lloc els bombers han treballat per evitar que el foc es propagui a les instal·lacions properes.

Cap a les 13 hores hi ha 14 dotacions de Bombers treballant en aquest incendi, que ha afectat cinc camions aparcats al garatge, i el foc està "totalment desenvolupat". Per la seua part, el SEM hi ha enviat 10 ambulàncies, dos helicòpters medicalitzats i tres unitats de logística.

tracking