SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor un matrimoni en un incendi a Vilassar de Mar

Investiguen si l'equip d'oxigen d'una de les víctimes, tots dos septuagenaris, va causar una explosió || Desallotjats 40 veïns

Els bombers al balcó de l’habitatge on es va registrar l’incendi mortal.

Els bombers al balcó de l’habitatge on es va registrar l’incendi mortal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un matrimoni d’edat avançada va morir ahir en l’incendi del seu pis a la localitat barcelonina de Vilassar de Mar, que va quedar completament afectat. El succés va ocórrer sobre les 6.45 del matí, quan els veïns van donar l’avís als Bombers en el setè pis d’un bloc de deu plantes situat a la urbanització Vicor. Quan els serveis d’emergències van arribar al lloc, l’incendi ja estava completament desenvolupat i s’havia propagat per alguns tendals de la façana.

A l’accedir a l’interior de l’habitatge afectat, els bombers van localitzar els cossos ja sense vida de la parella, un home de 77 anys i una dona de 75. Una de les víctimes, segons l’ajuntament de Vilassar de Mar, tenia problemes de mobilitat, la qual cosa n’hauria dificultat la sortida

El foc es va estendre per la façana i va obligar a evacuar 40 veïns, que van poder tornar hores després

El cap de l’operatiu de guàrdia dels Bombers, Eduard Martínez, va indicar que a causa de l’estat en el qual es trobava el pis encara no s’ha pogut aclarir com es va iniciar el foc, malgrat que les primeres hipòtesis apunten que s’hauria produït al menjador de l’habitatge. Segons diversos veïns, abans d’adonar-se de l’incendi havien escoltat fins a tres explosions que podrien ser de la bombona d’oxigen d’una de les víctimes, que tenia problemes respiratoris.

Fins a setze dotacions de Bombers van treballar per sufocar l’incendi, que va quedar extingit al migdia. El foc va obligar també a evacuar de forma preventiva una quarantena de veïns del bloc, mentre que els veïns de les plantes superiors a l’afectada van quedar confinats a causa que el fum havia envaït les escales. Els desallotjats van poder tornar als seus habitatges a la tarda després de comprovar-se que l’edifici no havia registrar cap mena de dany estructural. El consistori de Vilassar va decretar dos dies de dol.

tracking