SEGRE

Successos

Detenen cinc homes per extorsionar l'administradora d'un hotel de Cambrils

En concret, li demanaven una transferència de 50 bitcoins a canvi de no difondre certa informació sobre l'empresa

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra.

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 2 de desembre cinc homes per extorsionar una empresària de Cambrils. En concret, li demanaven una transferència de 50 bitcoins a canvi de no difondre certa informació sobre l'empresa. La investigació va començar a finals del mes de novembre, arran de la denúncia presentada per l'administradora d'un hotel. La dona va explicar que durant el passat mes de setembre uns individus s'havien intentat posar en contacte amb els responsables de l'empresa, primer a través de Correus i després a través d'aplicacions de missatgeria. Van arribar a amenaçar amb un segrest.

Els arrestats deien que tenien documentació on mostraven irregularitats comeses per l'empresa. Tot i que els responsables de l'empresa no van fer cas de les amenaces, passades unes setmanes van rebre un missatge amb fotografies del personal de l'hotel extretes de les xarxes socials. Tot seguit, els van enviar un missatge demanant-los, en aquesta ocasió, un únic bitcoin a canvi de no difondre la documentació de l'empresa.

A finals de novembre, tres homes es van presentar a l'hotel de Cambrils i van intentar trobar-se amb la víctima, però no ho van aconseguir i van contactar amb un treballador a qui van facilitar un número de telèfon perquè contactessin amb ells i poder negociar.

Després d'aquest episodi, els individus van amenaçar de nou la víctima, a qui van donar un ultimàtum: si no negociava, el proper pas seria segrestar un dels treballadors.

Mentre els Mossos feien indagacions per saber qui s'amagava darrere dels missatges, el passat 2 de desembre, el vigilant de seguretat de l'hotel va alertar la policia de la presència de cinc homes que preguntaven pels responsables de l'empresa i que no es volien identificar.

Els Mossos van comprovar mitjançant gestions d'investigació que es tractava de les persones que havien intentat extorsionar l'administradora de l'hotel i els van detenir.

Posteriorment, un vigilant de l'hotel va localitzar en una paperera situada al pàrquing una arma de foc. Segons les primeres comprovacions, tot i semblar real es tractava d'una rèplica que en realitat era d'aire comprimit.

Els cinc detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus el passat 5 de desembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Els arrestats tenen entre 19 i 40 anys, són de nacionalitat colombiana i armènia i són veïns de València.

tracking