SEGRE

REGNE UNIT POLÍTICA

Escandalosa festa del govern de Johnson

El primer ministre, forçat a demanar perdó després que s'hagi filtrat un vídeo en el qual el seu equip fins i tot en fa broma || La portaveu dimiteix per la polèmica

Boris Johnson, davant la seua residència oficial a Downing Street.

Boris Johnson, davant la seua residència oficial a Downing Street.STEFAN ROUSSEAU / PA WIRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Boris Johnson s’enfronta al seu enèsim escàndol al Regne Unit després que s’hagi revelat que va celebrar una festa el Nadal passat a Downing Street mentre la població s’enfrontava a les fortes restriccions per la Covid. La polèmica s’ha desencadenat després que es fes públic un vídeo en el qual l’equip de comunicació de Johnson fins i tot es reia de l’incompliment. El premier britànic ha hagut de demanar disculpes i ja s’han produït les primeres dimissions.

En la sessió setmanal de preguntes al primer ministre a la Cambra dels Comuns, Johnson va anunciar que obrirà una investigació interna. Malgrat la polèmica i la indignació dels parlamentaris, el primer ministre va insistir, tanmateix, que la festa –en la qual segons la premsa van participar entre 40 i 50 persones a la residència oficial de Johnson– “no va tenir lloc i es van complir les regles”. Va assegurar sentir-se “enfurismat” al veure el vídeo filtrat i va assenyalar que “entén” la ira desfermada.En el vídeo, emès dimarts pel canal ITV i que va ser gravat durant un simulacre de roda de premsa quatre dies després de la suposada celebració, la llavors portaveu, Allegra Stratton, amb prou feines podia contenir el riure al ser preguntada sobre si reconeixia que hi havia hagut una festa a Downing Street el 18 de desembre del 2020.

Stratton va dimitir ahir com a portaveu i assessora de Johnson al conèixer-se l’escàndol.El líder de l’oposició, Keir Starmer, va dir que la intervenció del primer ministre a la Cambra “desperta més preguntes que respostes” i el va acusar de “mentir” la ciutadania a l’haver mantingut que no es va celebrar cap festa. D’altra banda, el portaveu del Partit Nacional Escocès, Ian Blackford, va reclamar directament la dimissió de Johnson per “haver perdut la confiança de la gent”.

tracking