SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Una dona de 39 anys, assassinada a punyalades i detenen l'exparella

La víctima no havia presentat denúncies prèvies i tenien en comú dos filles de 6 i 4 anys

Les mostres de dolor a les portes de l’edifici on va ser assassinada la dona van ser constants.

Les mostres de dolor a les portes de l’edifici on va ser assassinada la dona van ser constants.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 39 anys va morir ahir apunyalada a la cotxera d’un edifici del carrer Matilde Cantos de Granada, un crim que s’investiga com un possible cas de violència masclista i pel qual ha estat detingut la seua exparella, un home de 44 anys. Els fets van tenir lloc cap a les 13.45 hores al carrer Matilde Cantos de Granada, a la cotxera d’un edifici de Parque Nueva Granada, a la zona nord d’aquesta ciutat. El detingut, d’origen estranger i nacionalitzat espanyol, va mantenir una relació sentimental amb la víctima, fruit de la qual van nàixer dos filles, de 6 i 4 anys. Segons els primers indicis, el presumpte agressor va ser qui va donar avís del que havia ocorregut, després de la qual cosa va ser arrestat per la Policia Nacional.

La dona no havia presentat denúncies prèvies i el presumpte assassí no estava registrat dins del sistema VioGen.

L’home va agredir sexualment i va assassinar la jove a Huelva el desembre del 2018

L’alcalde de Granada, Francisco Cuenca, va apel·lar totes les institucions i la societat a “treballar de la mà i sense parar per frenar tota mena de conductes i comportaments masclistes que deriven en les formes més cruels de violència cap a les dones”. “És urgent donar una solució definitiva a aquesta terrible xacra social que tant de mal fa”, va afegir. L’ajuntament ha suspès els actes del cap de setmana, que incloïen un espectacle de música i llums nadalencs en senyal de dol. També la diputació de Granada ha traslladat la seua condemna per aquest “atroç assassinat”.

Presó permanent pel crim de Laura Luelmo

L’Audiència Provincial de Huelva ha condemnat a presó permanent revisable Bernardo Montoya per l’agressió sexual i l’assassinat de la jove Laura Luelmo a El Campillo (Huelva) el desembre de l’any 2018, tot això després del veredicte de culpabilitat emès per un jurat popular.

En la sentència, especifica que es tracta de delicte d’assassinat amb l’agreujant de reincidència, que impossibilita la classificació en tercer grau penitenciari fins que Montoya no hagi complert vint anys de presó. A més, per l’esmentat delicte li imposa la mesura de deu anys de llibertat vigilada postpenitenciària que s’executarà després del compliment de la pena privativa de llibertat.

Així mateix, la sentència el condemna a 17 anys i mig de presó per un delicte de detenció il·legal en concurs amb un delicte d’agressió sexual amb l’agreujant de gènere. Sobre aquest últim extrem, l’Audiència considera que “és clar que la detenció il·legal de la víctima va constituir un mitjà per a la posterior agressió sexual”, de manera que “ens trobem –afegeix– davant d’un concurs medial o instrumental, en el qual el tancament” de la víctima a la casa de l’encausat “va ser el mitjà utilitzat per poder realitzar seguidament l’agressió, i no té sentit ni finalitat sense ella”.

tracking