SEGRE

EMERGÈNCIES METEOROLOGIA

El temporal sega una segona vida

El cos d'un home desaparegut divendres ha estat trobat submergit dins del seu cotxe al riu Bidasoa || L'avinguda de l'Ebre provoca inundacions a Navarra i posa en alerta Aragó

Veïns treballen per recuperar-se de les inundacions.

Veïns treballen per recuperar-se de les inundacions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal de pluges per la borrasca Barra que des de dijous passat acorrala bona part del nord d’Espanya ha causat ja dos víctimes mortals. La Policia Foral de Navarra va localitzar ahir a la tarda el cos sense vida d’un home de 61 anys que va desaparèixer després de sortir del seu domicili a Elizondo per dirigir-se a la feina a Lesaka, sense que arribés a l’empresa. El cos va ser localitzat dins del seu vehicle, que es trobava submergit al riu Bidasoa.

Amb tot el fort corrent i l’escassa visibilitat van impossibilitar als equips de rescat accedir-hi, de manera que el cos s’intentarà extreure avui. La mort d’aquest home se suma a la de la dona que va morir a la Comunitat Foral al caure-li a sobre la teulada d’un mas. Navarra és un dels territoris més afectats per les pluges.

Allà, durant el dia d’ahir, es van produir fortes inundacions com a conseqüència de l’avinguda del riu Ebre. L’augment del cabal va inundar ja ahir a la matinada algunes zones de cultiu i diversos carrers del nucli antic de Tudela. A Castejón, l’Ebre sobrepassava a última hora de la tarda els 2.244 metres cúbics per segon i l’Arga superava ja els registres històrics en localitats com Falces i Peralta, en les quals va negar carrers del nucli urbà, i gairebé en la seua totalitat el de Funes.

Les riuades i les fortes pluges van provocar també importants incidències a Logronyo, on es van negar carrers i es van produir despreniments en alguns barris. A Aragó, on es van inundar alguns camps de cultiu i granges, el president d’aquesta comunitat, Javier Lambán, va augurar una “descomunal” avinguda de l’Ebre, que podria ser superior a la del 2015 i no va descartar que s’hagués de procedir a desallotjar algun municipi per precaució en les pròximes hores. És per aquest motiu que la Unió Militar d’Emergències va desplegar ahir 292 militars, 102 vehicles i un helicòpter

La borrasca començarà a amainar avui per deixar pas a una setmana de temps estable

La complicada situació creada aquest divendres passat per la borrasca a Euskadi va remetre notablement ahir, quan les autoritats basques consideren que “el pitjor ja ha passat” i el risc d’inundacions va baixar de la fase d’emergència a la d’alerta.

La preocupació allà es va centrar ahir en Àlaba, on es va desbordar el riu Zadorra, per les pluges i pel desembassament dels pantans d’Ullibarri i d’Urrunaga. Ahir a la matinada, a Ribaguada, van rescatar una dona que va quedar atrapada amb el seu cotxe en una bassa.Les previsions contemplen que el temporal comenci a amainar a partir d’avui i que l’estabilitat sigui la que domini aquesta propera setmana.

Veïns treballen per recuperar-se de les inundacions.

Veïns treballen per recuperar-se de les inundacions.EFE

Veïns treballen per recuperar-se de les inundacions.

Veïns treballen per recuperar-se de les inundacions.EFE

tracking