SEGRE

Aquesta és l'empresa catalana que impulsa un sistema que monitora l'ús de bioestimulants en cultius

Logotip de Sequentia Biotech

Logotip de Sequentia Biotech

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa catalana Sequentia Biotech ha desenvolupat una plataforma basada en big data que monitora l’ús de bioestimulants en els camps de cultiu per analitzar el seu estat i millorar el seu creixement. La tecnologia permet recollir grans quantitats de dades de l’ARN de les plantes i transformar-les en gràfics per entendre com es comporta la vegetació quan se li apliquen bioestimulants, ha informat la Generalitat en un comunicat aquest diumenge.

"Es poden arribar a extreure centenars de milions de seqüències d’ARN de cada planta. Amb això donem respostes molt fàcils sobre què li passa a un vegetal quan se li aplica un bioestimulant concret, per exemple, per ajudar-lo en el procés de maduració del seu fruit", ha explicat el CSO de Sequentia Biotech, Riccardo Aiese Cigliano.

Ha afegit que Sequentia Biotech es tracta de la primera empresa del sector que es dedica a tractar aquestes dades en l’agricultura, i més concretament, als bioestimulants, un "àmbit poc conegut tant a Catalunya com a Europa".

El projecte ha rebut el suport de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, ACCIÓ, i la Unió Europea mitjançant el programa Horizon 2020 sota l’acord de subvenció MSCA 712949, que finança el 100% de la contractació d’investigadors i promou "la incorporació de talent experimentat en les empreses i agendes d'R+D catalans".

Sequentia Biotech, fundada el 2013 a Barcelona i amb una plantilla de 16 treballadors, va crear fa tres anys Tricopharming, una spin-off biotecnològica dedicada a l’optimització de plantes que produeixen compostos medicinals i aromàtics. Tot i així, a part de l’especialització en l’agricultura, la pime també treballa en l’àmbit de la salut i la biotecnologia industrial.

tracking